Hirdetés

Hivatalos: tényleg jön az Nvidia GeForce RTX 3080 12GB



|

A CES 2022-ről pont lecsúszott az Nvidia új videokártyája.

Hirdetés

Bár nem sokkal a megnyitó előtt több fontos kiállító is úgy döntött, hogy nem a romló járványhelyzetre való tekintettel a virtuális térbe teszi át prezentációit a CES 2022 Las Vegas-i színpadai helyett, ezzel együtt sem lehet eseménytelennek, pláne kudarcnak tekinteni a rendezvényt. Az Nvidia például alig egy órácska leforgása alatt megvillantotta a világ leggyorsabb videokártyáját és az RTX-es GPU-k közül a legolcsóbbat.

Más kérdés, hogy aki saját maga által összerakott gamer-PC-vel képzeli el a jövőt, annak nincs sok oka örömre. Az árazás továbbra is nonszensz, a készletek szűkösek, és még ha hajlandóak is vagyunk mélyen a pénztárcánkba nyúlni, akkor is jó eséllyel az orrunk elől happolja el a kinézett portékát egy nyerészkedő vagy egy kriptovaluta-bányász (esetleg mindkettő) botja.

Hirdetés

Ilyen helyzetben debütál a frissített, 10 helyett már 12 GB GDDR6X memóriával rendelkező RTX 3080, amelynek memóriabusz szélessége 320-bitről 384-bitre emelkedett. Értelemszerűen a sávszélesség sem maradt a régi 760 GB/s szinten, hanem 912 GB/s-re nőtt. De még nem értünk az eltérések felsorolásának a végére: 8704 CUDA mag helyett immáron 8960 áll a rendelkezésünkre. Magyarán megfelelnek a valóságnak a korábban kiszivárgott specifikációk.

Founders Edition nem készült, és az Nvidia azt tanácsolta az amerikai PC Worldnek, hogy forduljon partnereihez az ár kérdésében. Nem mintha az ajánlott fogyasztói árnak bármi jelentősége lenne manapság.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.