Hirdetés

Igazi szörnyeteg lett a Lenovo első videokártyája



|

A képeket elnézve a kínai vállalat mérnökei nem spórolták ki az anyagot az első Legion grafikus vezérlőkből.

Hirdetés

Ha nem lenne a mindennapjaink része a videokártyákat sújtó folytonos készlethiány és árnövekedés, talán nem is értesültünk volna arról, hogy a Lenovo az egyik legújabb saját gyártású asztali konfigurációjába maga tervezi és gyártja (gyártatja) a grafikus hardvert. Az eset azért kapott mégis egy kisebb felhajtást, mert könnyen előfordulhat, hogy egy készre szerelt gaming PC megvásárlásával előbb és olcsóbban juthatunk csúcskategóriás videokártyához.

Épp ezért a február végén publikussá tett első fotók után a játékosok egy része arra várhatott, mikor lesz elérhető állapotban a Legion Savior Blade 7000P fantázianévvel ellátott asztali gép, amihez a legújabb Radeon GPU-kból választott ki pár lehetőséget a Lenovo.

Hirdetés

Nos, az igen erős paraméterekkel bíró masina elérhetősége egyelőre még homályba vész, a videokártyáról ezúttal élő képeket posztoltak a Weibo közösségi platformon. Ezeket látva pedig elmondhatjuk, hogy a Lenovo mérnökei nem vicceltek, az RDNA2-architektúrára épülő Legion Radeon RX 6800-akat és 6900 XT-ket brutális formában prezentálják a Savior Blade gép leendő tulajdonosainak.

Érdekes látni, hogy a hardver formavilága mennyire nem követi az évek óta tomboló, túlontúl formatervezett dizájnokat, és az RGB-vizuális hatás jelenléte is meglehetősen visszafogott. Mintha egy igazi célhardverre tekintetnénk, ahol egyáltalán nem a külcsín, hanem a konkrét feladat a prioritás; avagy a lehető legmagasabb képkockaszám a legjobb minőség mellett.

A Radeon márkarajongóknak feltűnhet a három kártyahelyet elfoglaló téglatest egyik sarkába helyezett piros "R" betűs kocka, ami azonnal elárulja, hogy mely referencia dizájnt követték a tervezés során. Az AMD Radeon VII-nél bukkant fel először ez a háromventilátoros, nagyon szögletes hűtőborda, és pontosan ugyanígy, szerény piros megvilágításban pompázott az a bizonyos sarok. A Lenovo lényegében csak a logózással foglalkozott, bár az igazi különbség a váz alatt rejtőzhet. A Radeon VII nyomtatott áramköre és a Vega20 GPU kialakítása ugyanis eltér az RX 6000-es vezérlőknél látottakhoz képest, így a hőcsövek és a lamellák átalakítása szükséges volt.

Erről azonban nem érkezett kép, továbbá arról sincs információ egyelőre, hogy a Legion Radeonok milyen órajeleken üzemelhetnek ezzel a brutális hűtéssel. A 16 GB-nyi GDDR6 memória és a 128 MB Infinity Cache adott, és a két 8-tűs PCIe-tápcsatlakozás sem szokatlan ezeken a kártyákon, a valós teljesítményadatokra azonban várhatóan csak akkor derülhet fény, amikor a Savior Blade 7000P gaming PC végre megvásárolható lesz.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.