Hirdetés

John Carmack szerint így kellene szembeszállni a videokártya- és konzolnyerészkedőkkel



|

Annyit azért elárulhatunk, hogy nem egy BFG-vel.

Hirdetés

Az id Software alapítója és az Oculus egykori technológiai vezetője, John Carmack azt tweetelte, hogy a GPU-k és konzolok hiányát, illetve a velük való nyerészkedést "a gyártók által közvetlenül szervezett, transzparens aukciós rendszerrel" lehetne orvosolni.

"Az értékesítési csatornák világa idáig meggátolta ezt, de rengeteg termék esetén tovább kellene haladnunk" - írta Carmack, aki szerint habár ez is komoly felháborodáshoz vezetne - természetesen az azonnal egekbe szökő licitek miatt -, de hosszabb távon jobban jár a fogyasztó, ha kinyesik a "közvetítőket" a folyamatból.

Hirdetés

Egy másik tweetben Carmack leszögezi, hogy minden bizonnyal így is előnyös lehet a gyártók számára termékeik jelenlegi nehezebb elérhetősége. Legalábbis évtizedekig visszanyúló érvelésük az lehet, hogy inkább fogyjon el azonnal minden készlet, a vásárló pedig várjon a készletfrissítésre és továbbra is akarja a terméket, mintsem magasabb fogyasztói árakkal vegyék fel a harcot a nyerészkedők ellen, de közben meg ennek saját márkájuk és a fogyasztói lojalitás lássa kárát. Ettől függetlenül Carmack szerint legalább fontolóra kellene venni, hogy "ma már kicsit máshogy működnek a dolgok, mint mikor a marketing alapjait lefektették".

A botok uralta konzolfelvásárlási lázról itt, a videokártyák piacának aktuális helyzetéről itt, a nyerészkedők véleményéről a róluk kialakult képről pedig itt írtunk korábban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.