Hirdetés

Képeken az AMD Radeon R9 6900 XT Navi 21-es GPU-ja



|

Állítólag a Big Navi "Navi 21" GPU-ról kerültek elő most új képek, ez hajtja majd a Radeon R9 6900 XT csúcskártyát.

Hirdetés

Új képek kerültek elő egy GPU-ról, állítólag az AMD Big Navi "Navi 21" modellről, ami konkrétan a következő csúcskártyát, a Radeon RX 6900 XT-t hajtja majd. Az RDNA2 architektúrára építő Big Navi GPU hatalmas méretekkel rendelkezik, még az előző csúcs-GPU-khoz képest is. A Coreteks néven dolgozó szivárogtató egyébként minden hivatkozást és címkét leszedett a GPU-ról, hogy védje a forrásait, de állítja, hogy a Navi 21-es változatról van szó. Nagyjából 536 négyzetmilliméteres. 

Hirdetés

A találgatások szerint HBM2(e) helyett GDDR6 memóriakonfigurációra lehet számítani, más szivárgások alapján 16 GB-ra, 256 bites memóriabusszal. A Radeon RX 6000-es széria piros és fekete színekre épít majd, LED-es Radeon logóra számíthatunk, három slotos hűtőegységgel a csúcskártyánál. Állítólag ez utóbbi nem lesz akkora, mint a GeForce RTX 3090. 

Az új Radeon videokártyák a találgatások alapján új korszakot hozhatnak a 4K-s játékok világába. Túl sokat már nem kell várnunk a konkrétumokra, ugyanis október 28-án mutatja be hivatalosan az AMD a Radeon RX 6000-es szériáját. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.