Hirdetés

Videós kibeszélő: szóval mi is a helyzet a Radeonokkal?



|

Meg úgy egyáltalán: Nvidia kártya ugyanúgy drága és hiánycikk, akkor miért az AMD-t temetjük? Videóban válaszolunk a vitaindító cikk legfontosabb kommentjeire.

Hirdetés

Ha egy cikket olyan címmel teszünk közzé, miszerint "Bajban a Radeon - kihalás szélén a Vega?", akkor garantált a kommentcunami. Magában a cikkben és a PC World, illetve a GameStar Facebook oldalaira linkelt megosztás alatt is eléggé elszabadultak az indulatok, sokan már a cím alapján hangoztatni kezdték markáns véleményüket.

Hirdetés

Épp ezért a cikket író Erdős Mártonnal kettesben kibeszéltük, mire alapozta a cikk állításait, amik bizony sajnos nagyon is elképzelhetőek a jelenlegi helyzet alapján. Hiszen ki tudja, mi lesz a folyamatosan billegő, hol kidurranás-közeli lufinak, hol pedig betonbiztos üzletnek tűnő kriptopénz-piaccal, ami elszipkázza a játékosok elől a videokártyákat, a maradékot pedig embertelenül megdrágítja. Az is jó kérdés, mikor mernek a kártyák (és ezáltal a GPU-k) gyártói nagyobb kockázatot vállalni és minden eddiginél nagyobb gyártási kapacitásra kapcsolni. És ott van még néhány érdekes faktor, amik szintén arra mutatnak: a grafikus kártyák piaca most tényleg nagy katyvasz, amiben a Radeonok halála ugyanúgy elképzelhető, mint valami teljesen meglepő húzás az AMD-től.

Nézzétek meg a videót, aztán jöhetnek az újabb vélemények. Szerintetek mi lesz a Radeon videokártyákkal? Tényleg az Nvidia marad egyedül a piacon, vagy lesz mentő ötlete az AMD-nek? Még mindig rosszul látjuk a dolgot, és teljesen más lesz a végeredmény? Meséljetek, figyelünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.