Hirdetés

Kiderülhetett, mennyiért kerül a boltokba az RTX 4070



|

Közel van már a megjelenés, hamarosan felkerül a boltok polcaira az RTX 4070 is.

Hirdetés

Évek óta tart a videokártyák árának emelkedése, és ugyan sokáig bíztunk benne, hogy egyszer csak véget ér ez a folyamat, megfordul a tendencia, és idővel minden visszatér a régi kerékvágásba, ám sajnos egyre inkább úgy tűnik, hogy még a kriptobányászat drámai visszaesése sem volt elég. Maradt a drágaság, ezt kell megszoknunk.

Az árak feltornázásában fontos szerepet játszott az Nvidia is, amely tavaly útnak indította az első RTX 40-es modelleket, szokás szerint a csúcskategóriával kezdve, hogy aztán onnan haladva szolgálja ki a középső és az alsóbb szegmens igényeit. Ide tartozik a sokak által várt RTX 4070 is, ami rövidesen a felhasználók rendelkezésére áll majd, és már azt is tudni véljük, hogy körülbelül mennyibe fog kerülni.

Hirdetés

Mint ismeretes, az RTX 4070 Ti ajánlott fogyasztói ára 799 dollár, de csak azután lett ennyi, hogy a gyártónak átnevezte. Eredetileg RTX 4080 12GB-ként akarta piacra dobni 899 dollárért, a népharag miatt azonban újragondolta stratégiáját a zöld csapat. A VideoCardz úgy tudja, hogy az egyel visszafogottabb modell, az RTX 4070 valószínűleg április 13-án rajtol majd el a boltokban, és a forrásai szerint 599 dollár lesz az ajánlott fogyasztói ára. Ezek az értesülések az Nvidia belsős csatornáiról származnak, így simán elképzelhető, hogy még változik valami a következő néhány napban.

A hivatalos bejelentésig érdemes az imént olvasottakat fenntartásokkal kezelni, a VideoCardz azonban a múltban már többször is hitelesnek bizonyult. Az RTX 4070 várhatóan 12 GB memóriával és 5888 CUDA maggal érkezik, szemben a Ti verzió 7680 CUDA magjával.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.