Hirdetés

Kiderült, mennyire gyors a GeForce RTX 3060 Ti



|

A 3DMark adatbázisából előkerültek a GeForce RTX 3060 Ti mérési eredményei: 10 százalékkal lassabb a kártya, mint az RTX 3070.

Hirdetés

Nyílt titok, hogy közeledik az NVIDIA új GeForce RTX 3060 Ti középkategóriás grafikus vezérlője, és azt is sejtjük egy ideje, hogy ár-érték arányban nagyszerű ajánlatnak ígérkezik.

Hivatalosan a jövő héten számíthatunk a kártyára, de természetesen a tesztek már zajlanak, és a 3DMark adatbázisából elő is kerültek konkrét benchmark-eredmények

Ezek alapján a GeForce RTX 3060 Ti valóban gyorsabb, mint a GeForce RTX 2080 Super, legalábbis a 3DMark tesztjein. A különbség egyébként minimális, de a tavalyi, 699 dolláron rajtoló megoldással szemben az RTX 3060 Ti vételára jóval kedvezőbb lesz, 399 dollár magasságában várható. 

Hirdetés

A szakértők szerint nagyon érdekes dolog, hogy bár a GeForce RTX 3070 1024 CUDA-maggal dolgozik, a drágább és erősebb kártya csak 10-13 százalékkal gyorsabb, mint azt a VideoCardz összesítése mutatja. Ez azt jelenti, hogy a testre szabott RTX 3060 Ti modellek még jobban felzárkózhatnak teljesítményben. 

Hivatalosan december 2-án mutatja be az NVIDIA a GeForce RTX 3060 Ti-t, azonban a teszteket már egy nappal korábban nyilvánosságra hozhatják az oldalak, a kereskedőkhöz pedig már egy hónapja érkeznek a szállítmányok. Hátha ezt nem kapkodják el 2 perc alatt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.