Hirdetés

Kiderült, mikor érkezik a PlayStation Portal



|

Már nem kell sokat várni a Sony új majdnem-kézikonzoljára.

Hirdetés

Miközben egyre több kézikonzol tolong a Nintendo Switch és a Steam Deck sikerével kitaposott piacon, a korábban a PSP-vel és a PlayStation Vitával is bizonyító Sony egy meglehetősen szokatlan utat választott, és lényegében egy képernyővel ellátott kontrollerrel száll be a buliba, amelyen kizárólag a saját PlayStation 5-ünkről streamelt játékokat élvezhetünk, vagyis még a felhős platformokat sem támogatja.

A PlayStation Portal néven futó eszközről nemrég árulták el, hogy Európában 220 eurót (adók nélkül, kb. 83 ezer forint) kérnek majd érte, most pedig a megjelenési dátumra is fény derült.

A japánok ugyanis bejelentették, hogy az új termék november 15-én (szerdán) érkezik meg a boltokba, ám Magyarországon hiába is keressük, a rajt ugyanis csupán az Egyesült Államokra, az Egyesült Királyságra, Németországra, Franciaországra, a Benelux államokra, Spanyolországra, Portugáliára, valamint Olaszországra és Ausztriára vonatkozik.

Hirdetés

Arról sajnos semmit sem közölt a gyártó, hogy mikor várható, illetve hogy várható-e egyáltalán a forgalmazás kiterjesztése, de az érintett régiók lakói a PlayStation Directen keresztül máris előrendelhetik a Portalt, szeptember 29-től pedig bizonyos boltokban is leadható lesz előrendelés.

Aki befizet rá, az a Sony új kvázi-kézikonzolja képében egy 8 hüvelykes, 1080p-s felbontású LCD-kijelzővel szerelt masinát kap, amelynek legnagyobb attrakciója, hogy a képernyő két szélre szerelt kontroller egy az egyben hozza a PlayStation 5 DualSense verérlőjének összes haptikus funkcióját, amelyhez hasonlót egyelőre senki sem kínál a piacon.

Hogy ez önmagában elég lesz-e ahhoz, hogy a 3,5 mm-es jack csatlakozóval szerelt, legalább 5 Mbps-os internetkapcsolatot igénylő Portal keresett portéka legyen, azt majd az idő eldönti.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.