Hirdetés

Kiszivároghattak a GeForce RTX 30 Super kártyák specifikációi



|

Újabb pletyka látott napvilágot az Ampere-széria ráncfelvarrásáról.

Hirdetés

Ezen a ponton mintha már tényként kezelné a tech sajtó, hogy a Turing-kártyákhoz hasonlóan az RTX 3000-es szériából is kapunk majd erősebb, Super megjelölésű változatokat.

A frissített modellekről legutóbb néhány hete adtunk hírt, amikor több szivárogtató is arról beszélt, hogy januárban leplezhetik le őket.  A legújabb pletyka viszont a specifikációkról, konkrétabban a magok számáról és a memória mennyiségéről árulkodik az egyes kiviteleknél.

Hirdetés

Az Ampere-kártyák kapcsán már több pontos jóslattal is bizonyító kopite7kimi a Twitteren osztotta meg, hogy mire számíthatunk a Super sorozattól. Értesülései szerint a csúcskivitel GeForce RTX 3090 Super 10752 CUDA maggal (az alaphoz képest +256) és 24 GB GDDR6X memóriával érkezik, a palettán lefelé haladva pedig a következőképp alakul a leosztás:

  • GeForce RTX 3080 Super - 8960 CUDA mag (+256), 12 GB GDDR6X memória
  • GeForce RTX 3070 Super - 5888 CUDA mag (ugyanannyi, mint a normál 3070), 8 GB GDDR6X memória
  • GeForce RTX 3060 Super - 5632 CUDA mag (+2048), 12 GB GDDR6X memória

A szivárogtató ugyanakkor azt is hozzátette, hogy egyes kártyáknál kételkedik az információk pontosságában, az RTX 3090 Super esetében pedig még a névben is. Magyarán az adatokat még a szokásosnál is óvatosabban érdemes tudomásul venni, hiszen maga a forrás sem áll ki mellettük.

Ha viszont hihetünk a korábbi értesüléseknek, akkor a Super-széria leghamarabb a január 5 és 8 között esedékes CES 2022-n mutatkozhat be, így addig akár többet is megtudhatunk a specifikációkról, pláne, ha továbbra is ilyen tempóban érkeznek a pletykák.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.