Hirdetés

Kontrollert csinál a telefonodból az Xbox app frissítése



|

Hasznos adalékkal bővül a hivatalos Xbox alkalmazás.

Hirdetés

A Microsoftnak nagy tervei vannak a mobilos platformmal, hiszen a redmondi óriás már évek óta építgeti a Game Pass Ultimate előfizetésen keresztül hozzáférhető Xbox Cloud Gaming szolgáltatását, illetve a vállalat állítása szerint az Activision Blizzard tavalyi, 68 milliárd dolláros felvásárlására is leginkább a telefonos terjeszkedés miatt került sor. A mobilos nyomulás jegyében a cég most egy hasznos funkciót készül hozzáadni az Xbox iOS-es és androidos alkalmazásához, ami nemcsak a felhős játékokban, de a konzolunkon is kapóra jöhet.

Elsőként a The Verge munkatársa, Tom Warren adta hírül, hogy a Microsoft érintőképernyős kontrollergombokat tesztel a hivatalos Xbox appok béta kiadásában. Ezek lényegében megegyeznek azzal a kezelőfelülettel, amely az Xbox Cloud Gaming játékokban is elérhető, az alkalmazásba épített verzióval viszont akár magát a konzolunkat is dirigálhatjuk.

Hirdetés

Ahogy a Warren által megosztott lenti kép mutatja, az Xbox főképernyője felett ilyenkor megjelennek a joystickeket és a különböző gombokat helyettesítő interaktív szimbólumok, így a jelenlegi megkötéssel ellentétben kontroller csatlakoztatása nélkül is navigálhatunk a konzol menüjében, elindítva a streamelt tartalmakat. Játék közben ez persze nem érhet fel egy dedikált perifériával, de számos címben élhető és kényelmes alternatíva lehet.

Azt egyelőre nem tudni, hogy mikor kerülhet sor a funkció nyilvános megjelenésére, de a teszt alapján jó eséllyel a célegyenesben van a fejlesztés. A megoldás mindenesetre nem teljesen a semmiből jött, korábban ugyanis hasonló formában a Microsoft saját mobilján, a Surface Duón is elérhető volt, de az csak egy szűk vásárlóréteget szólított meg, míg az Xbox app frissítése mindkét vezető mobilos platformot lefedi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.