Hirdetés

Közel lehet a Valve új hardverének leleplezése



|

A Steam Deck után egy új termékkel bővülhet a cég kínálata.

Hirdetés

Némi késés után a Valve végül tavaly februárban dobta piacra a Steam Deck PC-kézikonzol hibridet, melynek sikere valóságos dömpinget indított el, így időközben az ASUS is előrukkolt a hasonszőrű ROG Ally-jal, a lecsatolható kontrollerekkel támadó Legion Go képében pedig már a Lenovo versenyzője is robog a rajtvonal felé.

Az újdonsült handheld-lázat kirobbantó Valve korábban különböző formákban utalt rá, hogy nem állnak meg itt, és további termékeket fognak kiadni, egy új kontrollert, egy VR-headsetet és a Steam Deck egy frissebb változatát említve. Az egyik most közel kerülhetett a leleplezéshez.

Hirdetés

Elsőként a youtuber Brad Lynch, vagyis SadlyitsBradly hívta fel ré a figyelmet, hogy a Dél-koreai Nemzeti Rádiókutatási Ügynökség jóváhagyott egy új Valve-kütyüt, amely RC-V1V-1030 sorozatszámon fut, és csak annyi derül ki róla, hogy egy "alacsony energiával üzemelő vezeték nélküli eszköz", ami 5 GHz-es WiFi-n keresztül kommunikál.

A telekommunikációs piacot szabályozó testület bejegyzése arra utal, hogy nem egy belsős prototípusról van szó, hanem egy új termékről, amit a Valve Dél-Koreában is forgalmazni szeretne. Emellett az is a vállalat hardveres palettájának bővítésére enged következtetni, hogy a Phoronix nemrég felfedezett két módosítást a Steam Decket hajtó AMD Van Gogh  APU kódjában, amelyek a "Galileo" kódnevű titokzatos új termékre, valamint a "Sephiroth" kódnéven futó termékcsaládra utalnak.

Hogy pontosan milyen hardverről van szó, azt ilyen kevés információ birtokában csak találgatni lehet, a The Verge pedig elsősorban egy headsetre tippel. A portál szerint ugyanis a Valve korábban már beszélt róla, hogy egy ilyen termékben is hasznosíthatnák a Steam Deckben dolgozó APU-t, ha pedig a cég most csak egy kontrollerrel készülne, ahhoz nem kellett volna módosítaniuk az erőforrás kódját.

Akárhogy is legyen, a koreai engedélyeztetés tükrében talán már nincs messze a hivatalos bejelentés, amiből többet is megtudunk majd.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.