Hirdetés

Lebegő kijelzős kézi konzollal és AR-ben képzeli el a jövőt a Sony



|

A japán óriás megmutatta, hogyan festhetne a játékok (álom)világa 10 év múlva.

Hirdetés

A 2020-ban megjelent PlayStation 5 már az otthoni konzolok kilencedik generációját képviseli, s habár számos területen hozott előrelépést a teljesítménytől az operációs rendszeren át a haptikus visszajelzésekkel felturbózott kontrollerig, nehéz lenne amellett érvelni, hogy gyökeresen más élményt nyújt, mint a 2013-ban színre lépett PlayStation 4. A grafika nyilván szebb lett, a játékok grandiózusabbak, a betöltés pedig villámgyors, de alapvetően továbbra is a tévé előtt kuksolunk egy vezérlővel a kezünkben.

A gyártó azonban a jelek szerint úgy gondolja, hogy a következő években jóval nagyobb fejlődés mehet végbe az iparágban, melynek köszönhetően teljesen máshogy nézhet majd ki a gaming, mint manapság.

Hirdetés

A Sony ugyanis nemrég megosztott egy koncepcióvideót arról, hogy miként is képzeli el a játékok világát 10 év múlva, a végeredmény láttán pedig még a Star Trek írói is elégedetten csettintenének, annyira mást látunk, mint a jelen szürke valósága: egy csapat fejlesztőt, akik 3D-s kevert valóságban, puszta kézzel és tollakkal alkotnak játékot a semmiből, amit aztán azonnal publikálnak és világsikerré válik, kerekded okostelefonokra és egy futurisztikus, lebegő kijelzős kézi konzolra is eljutva.

A videó leírása szerint 10 év múlva egy sokkal "többrétegűbb" világban élünk majd, ahol a fizikai és a virtuális valóságok határok nélkül fedik át egymást, a Sony kreatív elméi pedig ezt igyekeztek felskiccelni a demóban. A szerzők ugyanakkor megjegyzik, hogy a felvételen látottak nem állnak közvetlen kapcsolatban a cég meglévő termékeivel vagy szolgáltatásaival, vagyis a sci-fiből előlépett kézi konzol sem a majdani PlayStation 6 kísérője akar lenni.

Mindent összevetve tehát csak egy újabb merész elképzelésről van szó annak kapcsán, hova jut majd el az AR/VR technológia, még ha egyelőre nem is igazán látni, hogy tolonganának az emberek a meglévő kütyük iránt. A kézi konzolos piac viszont valóban pezseg, így újabban már arról csiripelnek a madarak, hogy idővel a Sony is előállhat egy teljes értékű géppel, miután a korábban piacra dobott PlayStation Portal csak PS5-ös címek streamelésére alkalmas.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.