Hirdetés

Magasabb képkockaszámot hozott az ASUS ROG Ally szoftverfrissítése



|

A vállalat kézikonzolján is elérhetővé vált az AMD Fluid Motion Frames technológiája.

Hirdetés

Bár nemrégiben felröppent, hogy akár még idén befuthat az ASUS 2023 tavaszán piacra dobott, ROG Ally névre keresztelt kézikonzoljának következő generációs kiadása, erről egyelőre nem sokat tudni, úgyhogy a vállalat továbbra is aktívan támogatja az AMD Ryzen 1 és Ryzen 1 Extreme SoC-re épülő hordozható eszközét.

A ROG Ally legutóbbi szotverfrissítése egy fontos funkciót engedélyezett a konzolon: elérhetővé vált az AMD Fluid Motion Frames technológiája. Ennek egyik legnagyobb előnye, hogy az Nvidia DLSS 3 és az AMD FSR 3 megoldásokkal szemben, egyszerűen engedélyezhető az AMD illesztőprogramjában, mi több, nem igényel speciális játéktámogatást.

A ROG Ally számára az AMD Fluid Motion Frames azért is kifejezetten hasznos, mert az eszköz 120 Hz-es kijelzőjét - teljesítményének korlátossága miatt - nem minden játéknál lehet kihasználni. Természetesen a legjobb eredmények elérése érdekében elengedhetetlen, hogy az adott játék megfelelően fusson - az AMD azt javasolja, 60 fps, illetve a fölött érdemes próbálkozni a Fluid Motion Frames-zel.

Hirdetés

Az ASUS ROG Ally egyébként támogatja az AMD FSR 3 technológiáját is, viszont ezt a játékfejlesztőknek külön kell beépíteni a játékaikba, így használatának lehetősége is korlátozottabb. Ennek ellenére az ASUS azt javasolja, amennyiben az adott játék támogatja az FSR 3-at, inkább azt használjuk az AMD Fluid Motion Frames helyett.

Ha minden igaz, a funkciót engedélyező frissítés a napokban megérkezett, ám a Fluid Motion Frames a Command Centerbe még nem került integrálásra, így egyelőre a AMD illesztőprogramján keresztül lehet engedélyezni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.