Hirdetés

Már 4K-ban és kontrollerrel is tolhatod az androidos játékokat PC-n



|

Jelentős fejlesztéseken esett át a Google Play Games Beta, két sikercímet is beemelve a támogatott játékok listájára.

Hirdetés

Decemberben lesz két éve annak, hogy a Google a The Game Awards keretében bejelentette a Google Play Games for PC szolgáltatást, amely Windows 10-en és Windows 11-en is elérhetővé teszi a Play Áruház közkedvelt játékait.

Az erre szolgáló hivatalos alkalmazás ugyan azóta is Beta plecsni alatt fut, de ettől függetlenül használható, május óta pedig már Magyarországon is élvezhetjük, amennyiben a konfigunk teljesíti a nem túl szigorú (Intel UHD 630 GPU, 8 GB memória) gépigényt. Ha eddig nem próbáltad a szolgáltatást, a Google aktuális fejlesztései akár meg is hozhatják hozzá a kedved.

Hirdetés

A keresőóriás ugyanis nemrég több fontos frissítést is bejelentett a Google Play Games for PC-hez. Az egyik ilyen, hogy az app már a 4K-s monitorokat is támogatja, így a szebb mobilos címek már ezeken a megjelenítőkön sem fognak rosszul mutatni. A felbontás kiválasztásához csak a Shift + Tab billentyűkombinációt kell megnyomnunk, bármely játék közben.

A továbbiakban viszont az sem jelent akadályt, ha inkább egy dedikált kontrollert nyomogatnánk, a Google alkalmazása ugyanis már a PlayStation 4 és 5, valamint az Xbox One és Series vezérlőkre sem mond nemet. Az élményt pedig tovább fokozza, hogy a felhasználók könyörgését meghallgatva a Google Play Games végre keresőfunkciót is kapott, így már nem veszünk el a több mint 3000 támogatott játék között.

Végezetül a Google büszkén prezentálta, hogy a repertoárnak immáron két eddig kimaradt mobilos sikercím, a Clash of Clans és a Clash Royale is részét képezi. Aki kipróbálná a mókát, annak a szolgáltatás hivatalos weboldalára kell ellátogatnia, és letölteni az ehhez szükséges appot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.