Hirdetés

Már közel 7 éve halott, de az USA-ban így is eladtak egy új Nintendo Wii U-t



|

Egyetlen, árva példány még mindig gazdára tudott találni a Nintendo csúfosat bukott konzoljából.

Hirdetés

Sokan emlékezhetnek rá, hogy mekkora bukás volt a 2012-ben piacra dobott Wii U, amely a rosszul megválasztott név és az elbaltázott marketing miatt sosem tudott kilépni az elődje árnyékából, így a Nintendo mindössze 13,5 millió eladott példányt és kevesebb mint 5 évnyi pályafutást követően el is kaszálta, piacra dobva a bankot robbantó Switchet.

Januárban lesz 8 éve, hogy a gyártó hivatalosan is nyugdíjazta a jóval sikeresebb utódhoz hasonlóan szintén hibrid kialakítású konzolt, ám a jelek szerint még ez a jelentős idő sem volt elég ahhoz, hogy teljesen lenullázódjanak a Wii U eladásai.

Mat Piscatella, a Circana elemzőcég ügyvezető igazgatója legalábbis azt állítja az X felületén, hogy az adataik alapján az Egyesült Államokban még mindig akad egy Nintendo-viszonteladó, aki szeptemberben el tudott passzolni egyetlen példányt a konzolból.

Hirdetés

Az erről szóló poszt alapján utoljára 2022 májusában volt rá példa, hogy valaki Wii U-ra költötte a pénzét a tengerentúlon.

Egy másik bejegyzésből kiderül, hogy a kiskereskedőkkel együttműködő Circanának boltokra lebontott kimutatásai vannak az USA konzolos piacáról, melynek hála a hardveres forgalom 97%-ára látnak rá. Piscatella erre alapozva azt is elárulta, hogy a szintén nyugdíjazott PlayStation Vitából utoljára 2021 novemberében regisztráltak vásárlást, amikor is valaki rögtön három példányt húzott be a konzolból.

Ezzel pedig el is érkeztünk a meglepő Wii U-vásárlás lehetséges indokához. Az utóbbi évek során az egyébként jelentős fejlesztéseket és jó ötleteket hozó Wii U egyre inkább klasszikussá érik a Nintendo-rajongók közösségében, az értékét pedig tovább növeli, hogy a sikertelensége miatt jóval kevesebb példány készült belőle, mint a gyártó többi hardveréből. Ennek tudatában cseppet sem biztos, hogy rossz befektetés egy bontatlan Wii U beszerzése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.