Hirdetés

Meglepően komoly ugrást jelenthet az RTX 4090 az RTX 3090-hez képest



|

Van esély rá, hogy az Nvidia új videokártyája kétszer jobb teljesítményt nyújtson játék közben.

Hirdetés

Amíg sokan valószínűleg még mindig azt várják, hogy végre emberi áron juthassanak hozzá az RTX 30-as széria egy darabjához, addig már érdemes lehet elkezdeni készülni az RTX 40-es kártyák érkezésére, amire akár már idén ősszel sor kerülhet.

Habár a megfelelő teljesítmény eléréséhez az Nvidia jelenleg legfrissebb hardverei is elegendőek lehetnek, arra mérget vehetünk, hogy az utódok még ennél is jóval brutálisabb eredményt fognak produkálni.

Hirdetés

A Moore's Law Is Dead csapatához közel álló források ugyanis elég biztosak abban, hogy az RTX 4090 az AD102-es GPU-nak köszönhetően akár 80-110%-kal is megnövelheti az fps-t a játékokban az RTX 3090 teljesítményéhez viszonyítva. Emellett pedig a ray tracing is jobb lehet, viszont érdemes úgy készülni, hogy az Nvidia új videokártyának TDP-je elérheti a 450-600 wattot is. Nagyon úgy fest, hogy az új kártyák megjelenése előtt ajánlott lesz beszerezni egy erősebb tápegységet.

Az MLID szerint az RTX 40-es kártyák esetében a memóriavezérlő is jelentős javuláson ment keresztül, és nem kizárt, hogy úgy tervezik meg ezeket, hogy képesek legyenek a GDDR7-es VRAM-ot is támogatni. Ha igazak ezek az értesülések, akkor valószínűleg a jövőben is simán felveszi majd a versenyt az Nvidia az AMD friss videokártyáival, és talán az Intel újdonsága sem jelent neki akadályt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.