Hirdetés

Mit nyújt 100 ezer forintért a PlayStation 5 új kontrollere?



|

Elvittük egy próbakörre a Sony új generációs konzoljához fejlesztett DualSense Edge kontrollert.

Hirdetés

Mindegyik konzolgyártóról elmondható, hogy generációról-generációra igyekszik a felhasználói visszajelzésekre támaszkodva csiszolni játékplatformjaihoz tervezett vezérlőeszközein: míg a fejlődés olykor csupán apróbb módosításokban érhető tetten (stabilabb fogást nyújtó markolatkialakítás, strapabíróbb analóg karok stb.), máskor pedig egészen innovatív megoldásokkal is találkozunk, mint a haptikus visszajelzés, amit a PlayStation 5 sztenderd kontrollere, a DualSense járatott csúcsra.

Előfordulhat azonban, hogy egyes játékosok úgy érzik, valósággal gúzsba kötik az adott vezérlő limitációi, ezért speciális, az igényeikre szabható kontrollerre vágynak. Kivételesen nem azokra a beviteli eszközökre gondolunk, amelyek a fogyatékkal élők helyzetét hivatottak megkönnyebbíteni, hanem azokra, amelyek több opcióval bírnak az alapverziónál.

Hirdetés

Ilyen a testvérlapunk, a GameStar szerkesztőségében járt DualSense Edge is, amely extra gombokkal, szoftveres beállításokkal, finomhangolható ravaszokkal és az analóg karokkal fokozza a játékélményt, valamint juttathatja felhasználóját előnyhöz egyes műfajokban. A tesztet itt olvashatjátok el, az alábbi videóban pedig el is mondjuk, hogy kinek érhet meg százezer forintot az új PlayStation 5 kontroller.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.