Hirdetés

Most már nem kell választani a hajlított és az egyenes monitor között



|

A Corsair Xeneon Flex egy egészen új opcióval dobja fel a gamer monitorok piacát.

Hirdetés

Az elmúlt évek hardveres újításai miatt már egyre nehezebb felkelteni a játékosok érdeklődését valamilyen monitoros újdonsággal. A 4K-s panel már mainstream, a 144Hz alatti monitorokat már számításba sem vesszük, ha pedig valami nem HDR, a hideg fut végig a hátunkon. Egy ilyen világban nincs más választása a gyártóknak, hajlítható monitort kell csinálni.

Ugyan nem a Corsair az első márka, mikor a monitorokra gondolunk, a gyártó eszközei rendbe valami kiemelkedő specifikációval érkeznek, a Xeneon Flex pedig kifejezetten extravagánsra sikeredett. A 45WQHD240 egy 45 inches panellel rendelkezik, ami manuálisan, egyszerűen két fogóka segítségével hajlítható.

Hirdetés

A Xeneon Flex azonban nem "dupla vagy semmi" játék a Corsair részéről, a specifikációja legalább annyira vad, mint maga az eszköz kiemelt képessége. A 45 inches panel felbontása 3,440 x 1,440 pixel, 240 Hz-es képfrissítéssel, 1000 nites maximális fényerővel és 1,350,000 az egyhez kontrasztaránnyal rendelkezik. Az Nvidia G-Sync és AMD FreeSync Premium támogatás szinte már elvész a hatalmas számok mögött.

A monitort persze még nem lehet megvenni, a Corsair a gamescom 2022-n mutatta be, de a tömeggyártás még nem kezdődött meg, a médiumoknak kiküldött darabok is csak prototípusok, amik működése még minden bizonnyal változik majd a megjelenésig. A gyártó annyit megígért, hogy még 2022 során véglegesítik az adatokat, és akkor kapunk végleges dátumot is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.