Hirdetés

Nagyon furcsa lesz a Sony új kézikonzolja, kiszivárogtak az első részletek a PlayStation Q Lite-ról



|

A PlayStation Vita kudarca óta messzire kerülte a Sony a handheld gépek piacát.

Hirdetés

Hivatalos bejelentésre ugyan még nem került sor a Sony részéről, ám az ilyesmi sosem jelentett akadályt a pletykagyárat izgalmas értesülések csepegtetésével működésben tartó szivárogtatóknak. Amennyiben hihetünk a forrásoknak (jellemzően bennfentes információkkal rendelkező, a múltban már többször megbízhatónak bizonyult újságírókról van szó), akkor a japánok számos újdonsággal fognak jelentkezni az elkövetkező években. A sort a lecsatlakoztatható optikai meghajtóval rendelkező PlayStation 5-modell nyitja, de készül Project Nomad kódnéven vezeték nélküli fülhallgató, Project Voyager kódnéven vezeték nélküli gaming headset, egy komoly hardverfrissítésen átesett PlayStation 5 Pro, és végül, de nem utolsósorban egy új kézikonzol, az első a 2012 és 2019 között gyártott PlayStation Vita óta.

Ez az Insider Gaming tudomása szerint Lite Q kódnévre hallgat, és meglehetősen előrehaladott állapotban van, konkrétan már a minőség-ellenőrzési és - biztosítási fázisban tartanak a munkálatok.

Hirdetés

Még nem ismert a hardver kinézete, ám a korai prototípusok alapján a PlayStation 5 kontrollerére emlékeztet azzal a nem elhanyagolható különbséggel, hogy középen egy 8 hüvelykes LCD-érintőkijelző foglal helyet. Emellett a haptikus visszajelzésben kulcsszerepet játszó adaptív ravaszokra is számíthatunk, és elvileg saját hangszóróval rendelkezik, de jackcsatlakozót is kap a kompatibilis fül- és fejhallgatók kiszolgálása céljából. Az alábbi képen látható koncepciót az Insider Gaming munkatársai dobták össze, akik a rendelkezésükre álló információk alapján megpróbálták elképzelni, milyen lesz majd a kézikonzol.

A PlayStation Q Lite legérdekesebb tulajdonsága, hogy nem natívan futtatja majd a játékokat, mint a Steam Deck, és még csak nem is a felhőből streameli majd azokat, mint a Logitech G Cloud, hanem egy PlayStation 5 konzolról a Remote Play funkció közbeiktatásával (legfeljebb 1080p és 60 fps mellett), ennélfogva állandó internetkapcsolatot igényel. Ennek a megoldásnak ugyebár az a hátránya, hogy a leendő tulajdonosnak mindenképpen be kell szereznie PS5-öt is, a Sonynak viszont előnyös, mivel nem kell specifikusan a kézikonzolra szabott játék fejlesztésével is bajlódnia.

A pletykák szerint akár már június 8-án leránthatja a Sony a leplet a PlayStation Q Lite-ról, az érkezését pedig az állítólag 2024 karácsonyát megcélzó PlayStation 5 Pro elé teszik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.