Hirdetés

Hivatalos: még idén jön az NVIDIA Titan RTX



|

A Turing architektúrára épülő kártya nem lesz éppen olcsó, de valószínűleg senki nem is ezt várta tőle.

Hirdetés

Már egy ideje várható volt, hogy érkezik a bejelentés, és épp most írtunk róla, hogy az első tesztelők titoktartás mellett már kaptak is belőle, de most lehullt a lepel az NVIDIA Titan RTX grafikus kártyáról. A zöld gyártó szerint a Turing architektúrára épülő kártyától 130 Tensor TFLOP teljesítményt, 576 tensor magot és 24 GB ultragyors GDDR6 RAM-ot várhatunk. Meg az árát, de ahhoz azért előbb üljetek le szépen.

Hirdetés

A Titan RTX árát ugyanis 2500 dollárra (kb. 710 000 forintra) lőtte be a gyártó, szóval nem ez lesz az, amiért csak beugrasz a sarki boltba, hogy aztán 2 fps-sel jobban fusson a PUBG.

A még idén decemberben érkező gigászt értelemszerűen professzionális felhasználásra szánják: a 6 grafikus végrehajtó clusterrel, 36 textúra-clusterrel szerelt eszköz alapjáraton 1350 MHz órajellel érkezik, amit 1770 MHz-ig lehet felturbózni. Naná, hogy gyorsabb lesz még azt RTX 2080 Ti-nél is, az előzetes specifikációk alapján nagyjából 8 százalékkal. Ennek ellenére a bejelentés után vegyes hangnemben számoltak be róla világszerte, a vélemények szerint az odáig stimmel, hogy erősebb az eddigi legizmosabb NVIDIA kártyánál is, de ez azért nem indokol egy ennyire elszállt árat. Másrészt az is tény, hogy a 2080 Ti ára sem volt épp apróholmi, ráadásul elég ritkásan érhető el a boltok készletein.

Az új monstrum részletes specifikációit az alábbi képen találjátok. Lehet álmodozni, vagy tömködni a malacperselyt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.