Hirdetés

Odacsapnak az AMD Ryzen 9 processzorok



|

Az Intel Core i9-es processzorai ellen veti majd be az AMD a frissen kiszivárgott chipeket.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy nem csak az Intel tervez piacra dobni egy új processzorszériát, amely az abszolút csúcskategóriát jelentené, és 9-es számot hordozna a nevében. 

Hirdetés

Az Intel Core i9-re válaszul állítólag az AMD is dolgozik a csúcsteljesítményű Ryzen 9 asztali chipeken, amelyek akár 16 magot is kaphatnak. 

Az új CPU-k a Ryzen 7 és a Ryzen 5 chipeket kísérnék, később pedig a belépőszintű Ryzen 3 modellek is megérkeznek az asztali gépekbe. 

Amennyiben a szivárgások hitelesek, a csúcsot az AMD Ryzen 9 1998X képviseli majd, 16 maggal és hyperthreadinggel. A CPU órajele 3,5 GHz, boost mellett 3,9 GHz. A chip persze korlátlan szorzóval rendelkezik majd, a tuninglehetőségek határtalanok. Cserébe a fogyasztás 155 watt. 

A Ryzen 9 szériába jön majd 125 wattos fogyasztással 10- és 12-magos megoldás, és lesz 140 wattos 14 maggal. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.