Hirdetés

OLED-kijelzős kontrollert villantott az ASUS



|

PC-vel és Xbox-konzolokkal is használható a ROG Raikiri Pro.

Hirdetés

Az ASUS játékosoknak szentelt divíziója, a ROG (Republic of Gamers) az idén is nagy erőkkel képviseltette magát a CES-en, ahol egy sor gaming laptoppal és a világ leggyorsabb képfrissítésű monitorával rúgta be a 2023-as szezon ajtaját. Ezzel azonban még nem értünk a márka újdonságainak végére, a ROG ugyanis egy profiknak szánt, OLED-kijelzővel turbózott kontrollert is bemutatott.

A ROG Raikiri Pro ugyan Xbox-jelvényt visel magán és Xbox-konzolokkal  (One, Series X|S) is használható, de a gyártó elsősorban PC kontrollerként tünteti fel. A vezérlő kétféle szürke árnyalattal bíró OLED-panelje 1,3 hüvelyken és 128 x 40 pixeles felbontásban jelenít meg a töltöttségre és az éppen használt gombkiosztási profilra vonatkozó információkat, vagy igény szerint változtatható animációkat.

Hirdetés

Profi kontroller révén a Raikiri Pro két dedikált gombot is kapott a játék közbeni irányítási profilváltáshoz, és persze nem hiányoznak az egyedileg programozható gombok (ebből 4 db van) és a ravaszok útját lerövidítő Trigger Lock-üzemmód sem. A gombok átcsoportosítását, a joystickek érzékenységét és a többi finomhangolható tulajdonságot az Asus Amoury Crate PC-alkalmazáson keresztül tudjuk kezelni.

Ami a csatlakozást illeti, a PC esetében a Raikiri Pro USB-C-n, alacsony késleltetésű 2,4 GHz-es RF-módban és Bluetooth-on keresztül is képes kommunikálni, az Xbox-konzoloknál viszont csak a vezetékes üzemmódot támogatja. A 3,5 mm-es jack-bemenettel szerelt Raikiri Pro egy OLED-nélküli kivitelben (ROG Raikiri) is érkezik, ezzel viszont számítógépekhez is csak vezetéken keresztül csatlakozhatunk.

Az ASUS egyelőre nem közölte a kontrollerek árát és megjelenési dátumát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.