Hirdetés

Radeon videokártyákkal és nagyra nőtt gamerlaptopokkal hívja fel magára a figyelmet az Acer



|

RTX 4090 GPU-val, új Intel Core CPU-val és miniLED-kijelzővel csábítanak a 16 és 18 colos Predator Helios laptopok, az asztali PC-sek pedig Acer grafikuskártyákra vethetik rá magukat.

Hirdetés

Mindig is az abszolút csúcsot képviselték az Acer termékskáláján a Predator Helios laptopok, amelyeket gamerek igényei szerint alakítottak ki, és ez 2024-ben sincsen másként. A jó hír, hogy a kötelező CPU- és GPU-fejlesztések mellett azért néhány új megoldást is kapunk idén, sőt nem csupán két csúcsnotebookot mutatott be a cég, hanem ezek elérhetőbb árazású változatait, valamint asztali gépekbe szánt videokártyákat is, ami bár szintén nem idegen a cégtől, eddig nem volt előtérbe tolva.

Acer Predator 2024 - kompromisszumokról szó sem lehet

Nem kellett különösebben nagy jósnak lenni, hogy már bejelentés előtt tudjuk, az új, 2024-es Predator Helios modellek is Intel Raptor Lake-HX processzorokat kapnak majd, ami az Intel Core-szériájának 14. generációja. A frissített CPU-k jobb teljesítményt ígérnek, de azért azt nem árt tudni, hogy az alapok változatlanok, vagyis a Raptor Lake-HX nem az új chiplet dizájnt használja, mint a Core Ultra széria. A Predator Heliosoknak viszont erő kell, ezt nyújtja a Core i9-14900K processzor, amelyhez mi mást is illeszthetett volna az Acer, mint a GeForce RTX 4090-et (kisebb, gyengébb GPU-val és CPU-val elérhető konfiguráció is készül természetesen).

A 2800-4000 eurós áron induló 16 és 18 colos modellekben természetesen óriási SSD-k és sok-sok RAM is lesz, ám ennél izgalmasabb a 16 és 18 colos, 16:10-es képarányú, WQXGA-felbontású kijelzőpáros, amelyek miniLED-technológiát használnak. Ez a technológia szuper, akár 1000 nites csúcsfényerőt nyújt, a DCI-P3 színskála 100%-át megjeleníti a panel és az adaptív frissítés 250 Hz-ig képes felpörögni.

Hirdetés

A Predator Helios gépek természetesen már Wi-Fi 7 hálózatra is tudnak csatlakozni, kapsz Thunderbolt 4 portot, a TGP pedig akár 175 Watt is lehet, vagyis a robusztus hűtés nem fojtja le a GPU-t, ha nagy teljesítményre van szükséged. Izgalmas a MagKey 3.0 mechanikus billentyűzet is, ahol a kapcsolók és a gombsapkák is cserélhetők - sőt, WASD szettből kettőt találsz is a notebookok dobozában. Ha számodra kérdéses lett volna, hát nem csigázunk tovább: az Acer Predator Helios laptopokon is ott virít már a Microsoft Copilot extra gombja, hogy ezt lenyomva máris hozzáférhess a mesterséges intelligencia nyújtotta minden előnyhöz. Hogy ez utóbbi pontosan mit is jelent, arra mi is nagyon kíváncsiak vagyunk, remélhetőleg hamarosan tesztlaborunkban nyomkodhatjuk majd az új Predator laptopok Copilot (és egyéb) gombjait.

Predator Helios Neo - jóárasított csúcskategória

A két csúcsmodell mellett két Neo-jelzésű, barátságosabb árazású (1700 és 2200 euró) Predator Helios Neo laptop is bemutatkozott a CES-en, hogy a hobbijátékosok fejét is sikeresen csavarja el az Acer. A processzorok ezúttal is az új, 14. generációs Intel Core i-családjából kerülnek ki (akár Core i9 is!), viszont a választható GPU GeForce RTX 4070-ben tetőzik és a TGP-keret is csupán 140 Watt. Jó néhány extra a nagyobb testvérekből ide is átszivárog (például hűtés, Thunderbolt 4), viszont a 16 és 18 colos kijelzők miniLED helyett Edge LED-es háttérvilágítású IPS-panelek 240 Hz-es frissítéssel, a billentyűzet membrános és 4-zónás RGB-háttérvilágításra képes csupán, valamint a Wi-Fi 7-ről és a gép külsejét díszítő RGB-csíkokról is le kell mondanod.

Radeon-négyesfogat Acer extrákkal

Az Intel videokártyák után az Acer kedvet kapott, hogy AMD Radeon GPU-kra is építsen néhány modellt. A CES-en összesen 4 VGA-t mutatott be a cég, amelyeknél igyekezett némi egyedi extrát is adni az alapkiépítésekhez. A kvartett legerősebb tagja kiérdemelte a Predator BiFrost nevet, de az RX 7800 XT chipet tekintve ez azért még erősen a középkategória. A gyárilag tuningolt GPU-t a Predator FrostBlade 3.0 hűtés tartja hidegen és a cég szerint akár 4K-ra is bevethető. A kártya meglehetősen robusztus, 3 kártyahelyet foglal el vastagságban, cserébe a boost órajel 2565 MHz is lehet, miközben a gyártó állítása szerint a triplaventilátoros hűtés mindvégig halk marad.

A másik három VGA már Nitro jelzés alatt érkezik RX 7800 XT, RX 7700 XT és RX 7600 XT GPU-kal szerelve. Utóbbi a legújabb AMD-bejelentésből lehet ismert, vagyis ez már a 16 GB VRAM-os változat. A többventilátoros hűtés fantázianeve ezúttal Nitro FrostBlade és az Acer mindhárom kártyánál gyárilag tuningolt órajeleket ígér. A hűtés ezeken a kártyákon kétventilátoros, méretüket tekintve pedig szintén robusztusnak mondhatók. A hazai árakat még nem ismerjük, Európában 599, 579 és 519 euróért lehet majd beszerezni a nagyobb modelleket, az Acer Nitro RX 7600 XT OC árát egyelőre nem árulta el a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.