Remek üzemidővel kecsegtet a Steam Deck a streamelt játékoknál



|

A Valve szerint tovább tarthat a móka, ha a hagyományos PC-nkről továbbítjuk a játékokat a hordozható masinára.

A Valve folyamatosan csepegteti a múlt hónapban bemutatott Steam Deckkel kapcsolatos információkat, korábban például arról meséltek, hogy jelenleg a Steam áruház összes játékával megbirkózik az újdonság, előtte pedig arról, hogy az fps korlátozásával is növelhetjük majd a gép üzemidejét. Most újabb részletet árultak el annak kapcsán, hogy mire számíthatunk a Steam Deck 40 Whr-ás beépített telepétől.

A Valve illetékesei a korábbi interjúkban már elmondták, hogy játéktól függően 2-8 óra üzemidő sajtolható ki a hordozható konzol-PC-ből, arany középútként a Portal 2-t nevezve meg, amit egy töltéssel elvileg 5-6 órán át élvezhetünk majd 30 fps mellett.

Hirdetés

A termékfejlesztő Greg Coomer pedig most a PC Gamernek nyilatkozva arra is kitért, hogy mire számíthatunk a streamelt játékok esetében. Coomer azt ígéri, hogy a Death Strandingből, vagy az ahhoz hasonló "nagy teljesítményű játékokból" ezzel a megoldással akár 8 órányi szórakozást is kihozhatunk. Az adat arra vonatkozik, amikor a Steamen keresztül a saját számítógépünkről lőjük át a játékok képét.

Bár a legtöbben valószínűleg nem így tervezik használni a Steam Decket, elképzelhető olyan eset, amikor jól jön ez a megoldás: például egy olyan játéknál, ami a PC-nken már le van töltve, de a hordozható masinán épp nem férne el. Ennek az előfordulására pedig jó esély van, hiszen a Steam Deck legolcsóbb változata mindössze 64 GB-os tárhellyel érkezik.

A PC Gamer szerint ráadásul a Valve további, hasonló eszközökben is gondolkodik, így akár az is előfordulhat, hogy a jövőben még kapunk egy olcsóbb, eleve streaminghez szánt kütyüt.

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.