Hirdetés

Szavazz: az NVIDIA RTX vagy a Radeon VII a jobb?



|

A CES-en az RTX 2060-nal a középkategóriában is megjelent az NVIDIA új generációja, míg az AMD csúcskategóriás szinten zárkózik fel a frissen bemutatott Radeon VII GPU-val. Szavazz, te mit választanál?

Hirdetés

Nem épp gyorsan, de elindult egyfajta generációváltás a grafikus vezérlők piacán. Az NVIDIA kezdett még tavaly, aztán az első, kissé vegyes reakciókat követve folytatta is az átállást a CES első napján. Most pedig, szintén a Las Vegas-i rendezvényen az AMD is lépett, megvillantva a versenytársnak szánt újdonságokat. De vajon melyikük a jobb? Mivel erre a kérdésre a végső választ úgysem a magunkfajta ítészek adják meg, hanem a vásárlóközönség, így inkább mi is megkérdezünk titeket, hogy mindenki láthassa, mit gondolnak a magyar felhasználók a legfrissebb GPU-termésről. Szavazásra fel!

Hirdetés

Foglaljuk össze gyorsan, mi történt az elmúlt hónapokban! Az NVIDIA még tavaly ősszel GTX helyett RTX-re váltott, ahol az egyetlen megváltozott betű a ray-tracing funkciók megjelenésére vonatkozik. Az első reakciók a gyártó lelkendezése mellett (vagy ellenére) azt emelték ki, hogy a bejelentett csúcskártyák elérhetetlen áron kerülnek forgalomba, a ray-tracing képességeket egyelőre nem túl sok játék használja ki, általánosságban viszont nem gyorsabb olyan szinten egy RTX-en futtatott szoftver, mint amennyit az ára megér. Ezután az évet nyitó Consumer Electronic Show-t felvezető előadás során bemutatták a középkategóriás RTX 2060-at is, amely a csúcsmodellek gyakran 200-400 ezer forint környéki árához képest a 100 ezres kategóriában versenyeznek.

Tegnap pedig végre az AMD is mutatott újat ezen a fronton: a Radeon VII névre keresztelt újdonság elvileg az RTX 2080 vetélytársa lehet, és az előző generációhoz képest állítólag ugyanakkora fogyasztás mellett 25 százalékkal nagyobb teljesítményre lesz képes. Árban szintén az RTX 2080 nagyjából 200 ezer forintos árszintjére lövik be.

Namármost, az eddigi vélemények nagyjából négyfelé ágaztak el. Az egyik oldalon ott a "yeah, NVIDIA, már megint csodát csináltál, micsoda fények, micsoda árnyékok" jellegű lelkendezés. A másik csoport szerint az RTX kártyák túl drágák és a hangzatos ígéretek mellett nem nyújtanak annyit, ami megérné a drága váltást. Tegnap óta van már olyan típusú hozzászólás is, amely szerint végre az AMD visszatér és letöri a már-már egyeduralkodó NVIDIA szarvát, a negyedik vélemény-csoport pedig kitart amellett, hogy az előző generációs grafikus kártyáit egyik cég újdonságai miatt sem cseréli le. Szóval akkor most jöttök ti: mennyire érintettek meg titeket a legújabb generációs grafikus kártyák? Titeket hív az RTX valamelyik csúcsmodellje? A 2060 fogott meg azzal, hogy elérhető áron szerezheted be? Vagy megvárod a februárban érkező Radeon VII-t? Esetleg az egész teljesen hidegen hagy, jó neked az a kártya, ami most is dolgozik a gépedben?

Az alábbi szavazásban bökj a kedvenc sorodra, ha pedig utána az eredményeket szeretnéd látni, kattints a kis visszafelé mutató nyílra, az állás aktualizálásához pedig frissítsd az oldalt! Ha pedig részletesebben is kifejtenéd a döntésedet, ne habozz kommentelni!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.