Hirdetés

Szervizeket nyit a Valve, hogy ne kelljen házilag javítgatni a Steam Deckeket



|

Ha nem akarod otthon barkácsolni a konzolod, hamarosan a Valve is kínál majd egy opciót.

Hirdetés

A Valve az első pillanattól nyíltan kommunikálja, hogy a Steam Deck több alkatrésze is szabadon, és nem mellesleg könnyen javítható házilag is, a gyártó azonban azt is világossá tette, bizonyos elemek szakszerűtlen cseréje végleg tönkreteheti a konzolt. A javítást eddig legfeljebb profi szervizekre bízhattuk, ahol a Valve által biztosított dokumentumok alapján dolgoznak a szakemberek, mostantól azonban egyesek a gyártónak is visszaküldhetik a meghibásodott készülékeket.

A Valve javítóközpontjai minden garanciális javítást teljesen ingyen hajtanak majd végre, ha pedig olyan hibáról van szó, amit nem fedez a garancia, a szerviz visszajelez majd a tulajdonosnak, hogy mennyibe kerülne a hibaelhárítás, amit a tulajnak joga van elutasítani.

Hirdetés

Ebben az esetben a beküldött állapotban kapja vissza az eszközét. A hivatalos javítóközpontok természetesen azokat a készülékeket is befogadják, amelyeknek már lejárt a garanciájuk. A Valve most is hangsúlyozza, a leírások alapján persze mindenki szabadon megpróbálhatja megszerelni a saját eszközét, ehhez minden alkatrész és leírás megtalálható például az iFixit weboldalán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.