Hirdetés

Több mint 350 000 forintba kerül a Gigabyte új alaplapja



|

Elképesztően drága lett a Z390 Aorus Xtreme Waterforce: 359 090 forintért már meg is vásárolható a Gigabyte legújabb prémium alaplapja. Többeket sokkolt a magas ár.

Hirdetés

Sokakat érdekelt a Gigabyte következő prémium alaplapja, a vízhűtéses rendszerekhez szánt Z390 Aorus Xtreme Waterforce. Az első pletykák idején arra számítottunk, hogy ennek a vételára 100-150 dollárral haladhatja meg az eredeti Z390 Aorus Xtreme árát. 

Hirdetés

Most végre elérhetővé vált a prémium alaplap, azonban a vételára sokkolta a felhasználókat, sőt, a médiát is. Miközben mindenki a 650-700 dolláros árkategóriába várta az alaplapot, az Amerikában 899 dollárba kerül. Ennyiért pedig "olcsó". 

Portugáliában ugyanis már 1087 euróba kerül, Magyarországon pedig az Alza kínálatában érhető el, 359 090 forintért. 

Egyesek szerint ez a magas árazás része annak a stratégiának, amelyet a Gigabyte azért vezet be, hogy jobban szerepeljen üzletileg. 2019 ugyanis elképesztően kemény év lehet az alaplapok és a videokártyák gyártói számára, és a legtöbben a csúcstermékek áremelésével kompenzálhatják a gyenge keresletet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.