Hirdetés

Új funkciókat hozott és a csalókkal is szembeszáll a PS5 aktuális frissítése



|

Egész tartalmas csomaggal jelentkezett a 9. generációs konzolhoz a Sony.

Hirdetés

Mozgalmasan indult a 2024-es év a hazai PlayStation-rajongóknak, hiszen a gyártó Sony nemrég Magyarországra is elhozta az ősszel debütált PlayStation Portal kézikonzolt, ami a Steam Deckkel és társaival ellentétben ugyan csak PS5-ös játékok streamelésére jó, abban viszont a házon belüli tesztünk alapján egész jó munkát végez. Most pedig maga a PlayStation 5 is kapott némi figyelmet a napokban kiadott 24.01-08.60.00-ás firmware-frissítés képében, amely több új funkciót is tartogat, és még a csalóknak is igyekszik keresztbe tenni.

Ahogy az a Sony weboldalán is olvasható, a közel 1,2 GB-os update több újdonságot is hozott a szokásos teljesítménybeli és stabilitási javítások mellett. Az egyik ilyen a csoportos csevegésre szolgáló Parti funkciót érinti, ahol a dedikált fül már azokat a partikat is jelzi, amelyekhez a múltban csatlakoztunk. Ezeket a beszélgetéseket könnyedén újraindíthatjuk, ha kiválasztjuk őket a listáról.

Hirdetés

Tovább evezve a Sony a megjelenés előtt álló PULSE Elite vezeték nélküli fejhallgató és az ősszel debütált PULSE Explore Bluetooth-füles kapcsán is belenyúlt a rendszerbe, így a zajkeltők tulajdonosai már használhatják a hangszínszabályzót és a Side Tone nevű funkciót, ami a saját hangunkat teszi jobban kivehetővé a chatek alatt. Mindemellett a PlayStation konzol már értesítést is képes küldeni, ha a közelben lévő Pulse Explore-t vagy Pulse Elite-et érzékel, ezen keresztül pedig egy mozdulattal csatlakozhatunk, akár közvetlenül a PC-ről átváltva is.

Ami viszont még érdekesebb, hogy az amerikai IGN cikke alapján a 24.01-08.60.00 firmware blokkolni látszik egy kifejezetten játékbeli csalásokra létrehozott hardvert, a Cronus Zent, amire az eszköz gyártója is figyelmeztette a felhasználókat. A cég most azt tanácsolja, hogy az érintettek ugorják át a firmware-frissítést, mert az a kütyü lecsatlakozását okozza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.