Hirdetés

Új programot indít a Microsoft: már otthon is megszerelheted meghibásodott Xbox kontrolleredet



|

A Microsoft új programjának hála nem muszáj szervizhez fordulnod, sem pedig utángyártott alkatrészekre támaszkodnod, ha már lejárt a garancia. De ennek van egy feltétele.

Hirdetés

Engedve a fokozódó társadalmi majd politikai nyomásnak egyre több gyártó áll be a sorba, és teremti meg annak a lehetőségét, hogy a felhasználók szükség esetén (értsd: már nem érvényes a garancia) maguk végezhessék el otthon eszközeik javítását. A Microsoft például korábban a Surface-ek tulajdonosainak dobott mentőövet, most pedig azokkal is így tett, akik az általa gyártott kontrollereket használják.

Most már közvetlenül a redmondiaktól lehet beszerezni a sztenderd Xbox Wireless Controller (ez az Xbox Series X és Series S konzolokhoz adott, de külön is megvásárolható, PC-vel, mobiltelefonokkal is kompatibilis vezérlő), valamint a drágább kivitelű Xbox Elite Series 2 Wireless kontroller alkatrészeit (gombokat, fedlapokat, karokat és egyebeket, beleértve a rezgőmotort is). A javítókészletek ára csomagtól függően 23,99 (kb. 8400 forint) és 59,99 (kb. 21 000 forint) dollár között mozog az Elite Series 2, illetve 19,99 (kb. 7000) és 34,99 (kb. 12 200 forint) dollár között a sztenderd kontroller esetében. 

Hirdetés

Mivel magunktól nem biztos, hogy tudnánk, hogyan is kezdjünk neki a szerelésnek, a Microsoft részletes, letölthető útmutatóval és az otthoni javítás rejtelmeibe bevezető videóval siet a segítségünkre.

Bár megsüvegelendő a redmondiak egyelőre kizárólag az Egyesült Államokra vonatkozó kezdeményezése, azért érdemes hozzáfűzni, hogy csupán egy év garanciát adnak az alkatrészekre, szemben az iFixit élethossziglani vállalásáról.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.