Hirdetés

Újabb legendás kontroller tér vissza



|

Nem áll le a korábban két klasszikus vezérlőt is feltámasztó Hyperkin.

Hirdetés

Nem sok dolog tud úgy hozzánőni egy játékos szívéhez, mint egy formában passzoló kontroller, így akár kifejezetten kellemetlen is lehet, amikor egy generációváltást követően meg kell szoknunk az új, kevésbé nekünk szóló kialakítást.

Épp az ilyen esetekre, és persze a menthetetlen nosztalgiázókra szakosodott a kaliforniai Hyperkin, amely a több száz forgalmazott kiegészítője mellett az utóbbi években az első Xbox jól megtermett Duke kontrollerét, valamint az Xbox 360 ergonomikusabb vezérlőjét is feltámasztotta. A cégnek a jelek szerint bejött a retro-hullámok meglovaglása, most ugyanis a CES 2024 alkalmából bejelentette, hogy egy harmadik klasszikus periféria visszatérését is levezényli.

Hirdetés

A következő alany az eredetileg az első generációs Xbox japán kiadásához, illetve a Duke leváltása után a globális modellhez is csomagolt Controller S. Ez az Xbox 360 később érkezett vezérlőjénél valamivel nagyobb, az előd Duke-nál viszont jelentősen kompaktabb volt, így a maga idejében sokan üdvözölték a váltást. A Hyperkin elgondolásában visszatérő variáns, a DuchesS gyakorlatilag kiköpött mása az eredetinek, azaz maradt a vezetékes konstrukció is.

Emellett viszont módosítások is történtek, melynek jegyében a DuchesS Hall effect joystickekkel, USB-C és 3,5 mm-es jack bemenettel, valamint dedikált megosztás-gombbal érkezik. A vezérlő Xbox One- és Series-konzolokkal, valamint Windows 10-es és Windows 11-es számítógépekkel kompatibilis, szóval az eredeti Xboxunkhoz pont nem használhatjuk.

A gyártó ugyanakkor figyelmeztetett, hogy a dizájn még változhat, ennek megfelelően pedig a megjelenési dátum és a majdani ár is ködbe burkolózik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.