Hirdetés

Valóságos óriás a Gigabyte RTX 4090-es csúcskártyája



|

Szellős gépházra lesz szükség, ha az Aorus RTX 4090 Masterre fizetünk be.

Hirdetés

Az Nvidia a napokban leleplezte az Ada Lovelace kódnéven is emlegetett GeForce RTX 40-es kártyák első három képviselőjét, a csúcsvas RTX 4090-et, valamint az RTX 4080 16 GB és 12 GB memóriával szerelt változatait.

Habár az egyik legismertebb gyártópartner, az EVGA már napokkal a rajt előtt faképnél hagyta a zöldeket, a többiek most sorban bemutatták a saját variánsaikat, a Gigabyte csúcsvasa pedig kifejezetten méretesre sikeredett.

Ahogy a VideoCardz felhívta rá a figyelmet, az Aorus RTX 4090 Masterre 3 db 11 cm-es hűtőventilátor került, a teljes kártya így 35,8 cm hosszú, 75,1 cm magas és 16,2 cm széles, 4 383 köbcentiméteres térfogattal. Ez azt jelenti, hogy akár 4 db ITX-kártya is elférne benne, vagy közel 10 db az AMD belépő szintű ajánlatából, a Radeon RX 6400-ból.

Hirdetés

Hogy legyen némi fogalmunk az egyes generációk közti növekedésről, a portál egymás mellé helyezte a Gigabyte néhány korábbi kártyáját és az AORUS RTX 4090 Mastert, amit ide kattintva tudsz megnézni. Az Aorus Master jelenleg a tajvani gyártó legizmosabb diszkrét GPU-ja, amíg nem mutatják be az Aorus Extreme-sorozatot.

Ami pedig a többi partnert illeti, az ASUS, az MSI, a ZOTAC és a Colorful is leleplezte a maga RTX 40-es vasait. Ha mélyebben is érdekelnek az új RTX-kártyák, érdemes elolvasnod az elemzésünket, amelyben elmondjuk, mi is a nagy gond ezzel a felemásra sikeredett generációváltással.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.