Hirdetés

Vaskos árcédulával támad a világ első mini LED gaming monitora



|

Az ASUS ROG Swift PG32UQX meggyőző specifikációkkal bír, ám jó nagy malacpersely kell a most induló előrendeléshez.

Hirdetés

Komolyan ráfeküdt a gaming monitorokra az ASUS, hiszen hamarosan piacra dobják a világ első HDMI 2.1-es megjelenítőjét, a ROG Strix XG43UQ-t, nemrég pedig megnyitották másik rekorderük, a világ első mini LED gaming monitorának számító ROG Swift PG32UQX amerikai előrendelését is. A tajvani cég "4K Endgame", azaz 4K Végjáték néven vezeti fel az újdonságot, utalva ezzel a termék csúcsragadozó voltára.

A 32 colos PG32UQX 144 Hz-es képfrissítéssel dolgozik, 1400 nites maximális fényerő mellett, amivel a VESA DisplayHDR-szabványának jelenlegi legmagasabb osztályába tartozik. A monitor támogatja az Nvidia G-Sync technológiáját is, GeForce GPU-val párosítva tehát vertikális szinkronizálással veszi elejét az akadozásoknak és a screen tearingnek.

Hirdetés

A legnagyobb mutatvány persze a mini LED világítás, ami jóval kisebb LED-eket használ, mint a normál LCD monitorok. A mini LED-es panelek fő előnye, hogy a több megvilágítási zóna révén magasabb kontrasztot, magasabb fényerőt és mélyebb feketéket biztosít a hagyományos megoldásnál, méghozzá jobb energiatakarékossággal. A  PG32UQX esetében erről a FALD (full array local dimming) technológia gondoskodik 1152 független megvilágítási zónával.

Említésre méltó még a quantum dot és a 10 bites színmélység, amivel a monitor több mint egymilliárd szín megjelenítésére képes. A PG32UQX-nek ugyanakkor van egy Achilles-sarka is, mivel az XG43UQ-val ellentétben nem támogatja a HDMI 2.1-es szabványt, tehát a vásárlóknak le kell mondaniuk a 4K/120 FPS-ről és a 8K/60 FPS-ről.

Az újdonság azonban még ezzel együtt is jóval drágább az 1800 euró környékére várt XG43-nál, a mini LED-es monitorért ugyanis 3000 dollárt kérnek az USA-ban. A magasabb összegért cserébe viszont kapunk két hasznos extrát is: egy webkamerák csatlakoztatására szolgáló tripod foglalatot, illetve egy beépített OLED kijelzőt, ami rendszerinformációk (pl. hőmérséklet, ventilátorok sebessége) megjelenítésével dobja fel a repertoárt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.