Hirdetés

Vezeték nélküli füles töltésére is alkalmas lehet a jövő PlayStation kontrollere



|

A Sony azon töri a fejét, hogy miként hozhatná közelebb egymáshoz a konzolt és a fülhallgatókat.

Hirdetés

A világ egyik vezető szórakoztatóelektronikai gyártójaként a Sony nemcsak az otthoni konzolok vagy a televíziók, hanem a fej- és fülhallgatók piacán is nyomul, a márka legújabb attrakciója pedig a nemrég leleplezett vezeték nélküli INZONE Buds füles, ami kifejezetten a játékosokat igyekszik vásárlásra csábítani.

A jelek szerint viszont a japánok szeretnék még közelebb hozni egymáshoz a gaming és az audio-termékek világát, amihez egy jövőbeli PlayStation-kontroller jelentheti a kulcsot.

Hirdetés

A Sony ugyanis nemrég levédetett egy szabadalmat, amely egy vezeték nélkül fülesek töltésére is használható vezérlőt részletez. A bejegyzéshez csatolt illusztráció alapján a kontrolleren két bemélyedést alakítanának ki, ezekbe helyezve pedig nemcsak tölthetnénk, hanem párosíthatnánk is a fejhallgatókat a PlayStationnel.

Az ötlet kétségtelenül izgalmasan cseng, az viszont már egészen más kérdés, hogy mennyire lenne praktikus egy ilyen megoldás. Egyrészt a jelenleg árusított vezeték nélküli fülesek saját töltőtokkal bírnak, másrészt pedig ha ez nem is lenne adott, akkor sem biztos, hogy ne lehetne bölcsebben felhasználni azt az extra helyet és súlyt, amit a fülesek tárolása és táplálása igényel, például egy nagyobb beépített akku, vagy extra rezgőmotorok formájában.

A szabadalmaztatás persze még nem jelenti, hogy a Sony valóban piacra is fog dobni egy ilyen terméket, de ezek után ne lepődjünk meg, ha a PlayStation 6 már egy fülesekkel kiegészített kontrollerrel köszön be. Addig viszont már egészen biztosan megkapjuk a PlayStation 5 nagyobb tárhellyel érkező, fogyókúrán átesett változatát, amit nemrég mutatott be  a gyártó.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.