Hirdetés

Vízsugárral vágták ketté az Nvidia GeForce RTX 4090-et



|

Brutális módszerrel jártak a végére, mit is rejt az Nvidia új csúcskártyája.

Hirdetés

Szeptemberben bemutatkoztak az Nvidia legújabb videokártyái, a 12 és 16 GB RAM-mal kapható GeForce RTX 4080, valamint az abszolút csúcsot képviselő RTX 4090, melynek Founders Edition kiadását 1949 eurós, vagyis kb. 826 ezer forintos áron kaparinthatják meg az európai vásárlók az október 12-i megjelenés után.

Nem túlzás tehát azt mondani, hogy egy méregdrága hardverről van szó, ez azonban nem tartotta vissza a Gamers Nexust, hogy vízsugár segítségével kettévágja, persze szigorúan a tudomány érdekében.

Hirdetés

A videó célja ugyanis a GeForce RTX 4090 Founders Edition hűtésrendszerének bemutatása volt, amelyben egyenesen az Nvidia mérnökei segíttették a srácokat. A rendhagyó beavatkozásnak köszönhetően beleláthatunk a párologtató kamrába, a hőcsövekbe és a hűtőszerkezetbe, hogy megértsük, miként tartják kordában a fenevadat, ami az Overwatch 2-ben 500 fps feletti értéket produkált.

A GeForce RTX 4090 az Ada Lovelace architektúrát képviselő AD102-es GPU-ra épül, 2235 MHz-es alap és 2520 MHz-es boost órajellel, amit 24 GB-nyi GDDR6X memória támogat, 384 bites memóriabusszal.  Mindez egy hatalmas testben érkezik, az RTX 4090 Founders Edition kiadása ugyanis 307 mm hosszú és 137 mm széles, cserébe viszont a TDP megmaradt 450 W-on, vagyis nem haladja meg az előző generációs bajnok, az RTX 3090 Ti fogyasztását.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.