Hirdetés

2 nm-es technológiát fejleszt a TSMC



|

Nagyjából 2024-ben állhatnak szolgálatba a 2 nm-es chipeket legördítő gyártósorok - elindultak a kutatás-fejlesztések.

Hirdetés

Kizárólag a Samsung és a TSMC azok a chipgyártók, amelyek 2020-re elkészülnek az 5 nm-es gyártástechnológiájukkal. Ennek ellenére mindkét óriás már a 3 nm-es eljárással foglalkozik. Bár 7 nm alatt a teljesítmény már nem nő drámai mértékben, minden egyes kicsinyítés értékes új partnert hozhat például az AMD, az NVIDIA vagy éppen a Qualcomm képében. 

Hirdetés

A Samsung nemrég például megnyerte a 7 nm-es EUV technológiájával az NVIDIA-t, amely hosszú idő után szakított a TSMC-vel, és már Samsung technológiára építi a 7 nm-es Ampere GPU-kat. A Qualcomm a jövő évi Snapdragon 865 csúcslapkával szintén a Samsungra szavazott, de az IBM is a dél-koreai céget választotta. A TSMC 7 nm-es megoldása a szakértők szerint gyengébb, maga a cég pedig túlterhelt jelenleg. 

Persze azért a TSMC sem tétlenkedik, nemrég konkrétan bejelentette, hogy elindította a kutatás-fejlesztéseket a 2 nm-es gyártás kapcsán. A kínai TechWeb jelentése szerint a 2 nm-es gyártósorokat egy 3 nm-es üzemben, Tajvanon építik meg. A 3 nm-es üzem építése 2020-ban indul, 2021-re fejeződik be, a sorozatgyártást pedig 2022-ben indítják el. A 2 nm-es eljárással 2024-ben indulhatnak a gyártások. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.