Hirdetés

27 milliárd dolláros ajánlatot tett a Foxconn



|

A Foxconn ennyit fizetne a Toshiba memóriákkal foglalkozó üzletágáért.

Hirdetés

Az Apple termékek gyártásával (is) foglalkozó Foxconn nagy vételi ajánlatot tett a Toshiba memóriákkal foglalkozó divíziójáért. A The Wall Street Journal szerint 27 milliárd amerikai dollárt fizetnének érte

Hirdetés

Ez az összeg jóval magasabb, mint amit eddig bárki felajánlott a Toshibának. A licitálós háborúban sok cég benne van, többek között az Amazon, az Apple és a Google is. Érdeklődik még a TSMC is. Ha a Foxconn lesz a nyertes, abból az Apple is profitál, és még nagyobb függetlenséget alakíthat ki a piacon a riválisaitól. 

Bár a japán miniszterelnök egy japán céget vagy egy amerikai-japán óriást szeretne látni az üzlet végén, a Foxconn hatalmas ajánlatának nehéz lesz ellenállni. 

A Toshiba korábban azt mondta, hogy a választásban két meghatározó tényező lesz: a gyorsaság és a vételi ajánlat nagysága. 

Amennyiben a Foxconn lesz a nyertes, akkor a Samsunggal szemben is jobb helyzetbe kerül. A NAND-piac egyik legmeghatározóbb szereplője jelenleg a Samsung. 

A Foxconn legutóbb 3,5 milliárdot fizetett a Sharpért. Ha emellé a Toshiba memóriás üzletágát is begyűjti, akkor az Apple-lel szemben is jobb tárgyalási pozícióba kerül. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.