Hirdetés

A Brave böngésző keresőmotorja teljesen elszakadt a Google-től



|

Ha így keresel az interneten, nem kell attól tartanod, hogy a Nagy Testvér mindent lát.

Hirdetés

Remélhetőleg mára mindenki számára egyértelművé vált, hogy a világon semmi sincs ingyen. Ha valamiért látszólag nem is kell pénzzel fizetni, a szolgáltatást nyújtó fél biztosan profitál belőlünk. Akár úgy, hogy kötelező reklámokat nézet velünk, akár úgy, hogy gyűjti és értékesíti az adatainkat egy harmadik fél számára.

Az elmúlt években számos alternatív böngésző bukkant fel, hogy megoldást kínáljanak a tudatos felhasználók számára, akik nem akarják, hogy a Google és a Microsoft mindent tudjon róluk, de igazán jó megoldást csak kevesen kínáltak.

Hirdetés

A Brave fejlesztői régóta dolgoznak azon, hogy a keresőjüket teljesen függetlenné tegyék a Google és a Bing rendszerétől, ez pedig most sikerült is - derült ki a vállalat közmeényéből. A rendszer mostantól 100%-ig privát és anonim, függetlenül attól, hogy mire keresünk. Az általános indexelést már jó ideje megoldották, de képek és videók esetén kénytelenek voltak a Google-re és a Bingre támaszkodni. Ezeket most teljesen kiiktatták, így a felhasználók adatai biztonságban vannak.

Sajnos egyelőre hiányoznak bizonyos kényelmi funkciók, így képkeresés esetén például nem tudunk képarányra, jogvédett tartalomra vagy egyéb feltételekre szűrni, ugyanakkor a fejlesztők szerint sokkal fontosabb volt, hogy egy biztonságos, átlátható alternatívát kínáljanak, mint az, hogy a felhasználói élmény is ugyanolyan legyen. Idővel persze ezek a feature-ök is megérkeznek majd, addig is örüljünk annak, ami megadatott.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.