Hirdetés

A Google új technológiájával a böngészős játékok is sokkal szebbek lesznek



|

A WebGPU-nak köszönhetően a videokártyánkat is sokkal jobban kihasználja a Chrome.

Hirdetés

Három hét múlva élesedik a világ legnépszerűbb böngészőjének következő nagy frissítése, a Chrome 113 pedig már alapértelmezetten támogatja majd a WebGPU API-t, ami lehetővé teszi, hogy a webes alkalmazások hozzáférjenek a videokártyánkhoz. A frissítés első körben a Direct3D 12-t támogató Windows-os és macOS gépeken, valamint a Vulkan-kompatibilis ChromeOS eszközökön lesz elérhető.

A WebGPU-nak köszönhetően a fejlesztők sokkal kevesebb munkával érheti el ugyanazt a teljesítményt, de ami ennél is izgalmasabb, az a fejlett gépi tanulási módszerek alkalmazása.

Hirdetés

Az elmúlt hetekben minden a mesterséges intelligenciáról szólt, ezek a szoftverek azonban egyáltalán nem használják a hardverünket, pedig bőven lenne potenciál ennek kiaknázásában, ahogy teszi azt például az Nvidia Broadcast szoftvere.

A WebGPU API persze nem egy újkeletű dolog, még 2017-ben jelentette be a Google, azóta folyamatosan fejlesztik. Bár egyelőre csak a Chrome-ban elérhető, a jövőben a Firefox és a Safari felhasználók is megkaphatják, sőt, linuxos és androidos környezetbe is átkerülhet. Ha valaki letölti a Chrome bétát, már most lecsekkolhatja a Babylon.js kifejezetten mutatós demóját ide kattintva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.