Hirdetés

Tipp: PC-költöztetés stílusosan



|

Drága mulatság ma PC-t építeni, de okosan fejleszteni bármikor lehet. Kezdjük például rögtön a számítógépház leváltásával - az új FSP modellek előnyei minden gépet jobbá, szebbé varázsolnak.

Hirdetés

Elszálltak a videokártyák árai, generációváltás előtt az AMD és az Intel platformok, mégis érdemes már most belefogni asztali PC-nk felújításába. Bár gyorsabb nem igazán lesz tőle, az új számítógépház számtalan előnnyel jár, pláne akkor, ha a régi dobozunk elavult fejlesztés és külseje felett is eljárt az idő. A legfeltűnőbb változás a számítógépek világában a világítás megjelenése, amely feldobja a látványt - feltéve, hogy ízlésesen, módjával alkalmazzák. De nem ez az egyetlen újdonság, ami miatt megéri elgondolkodni a házcserén, illetve új PC építésekor rászánni azt a néhány ezer forintos többletkiadást. A világítás mellett a belső felépítés is sokat fejlődött, miközben a teljes, ATX-szabványnak megfelelő kompatibilitás természetesen megmaradt. A belső tér felosztása, az régóta változatlan elrendezés átalakítása és az új alapanyagok minden téren javulást hoztak.

Hirdetés

Az üveg, mint új alapanyag bevezetése már évekkel ezelőtt megkezdődött, azonban egészen mostanáig kellett várnunk, hogy ez megfizethető, bárki számára elérhető dizájnelemmé váljon. A gumibakokra edzett üveg oldallap amellett, hogy nagyon jól néz ki, strapabíró, nem karcolódik és időtálló.

Az új generációs PC-házaknál a hűtést is új szintre emelték, a légáramlás ideális, a kábelelvezetés egyszerű és elegáns és akár a nagyméretű vízhűtő radiátorok számára is jut hely egy midi ATX házban. Az oly hasznos előlapi csatlakozók terén is előre léptek, immáron belépőszinten sem ritka a 2-4 USB 3.0 és 2.0 port, továbbá az audio mellett egyre gyakoribb a világítás-vezérlésre kivezetett kapcsoló.

 

FSP CMT240

A legnagyobb változást a belépőszinten tapasztalhatjuk a számítógépek piacán - erre kiváló példa a 12 ezer forintos CMT240. Az ATX vagy kisebb alaplapokat fogadó ház masszív, vastag fémlapokból áll, de az oldallap akár ablakos is lehet. Az előlapon még mindig ott találunk két darab 5,25"-os helyet, amire azért még van igény a felhasználók körében, ám ez nem jelenti azt, hogy a ház elejét teljesen fel kell adnunk emiatt. Ha mégsem szerelünk be DVD-írót, ide - ahogy felülre is - 280 mm hosszúságú vízhűtő radiátort is beépíthetünk, az előlap szellőzése képes ennyi levegőt beengedni.

A szellőzést emellett segíti még a gyárilag előre beszerelt, hátsó, halk, PWM-vezérlésű 12 cm-es ventilátor is, sőt, felülre is elfér még két 14 cm-es propeller, ha erős, sok hőt termelő gépet építünk. A későbbi fejlesztés során sem hagy cserben a ház, akár 179 mm magas CPU-hűtőt és 373 mm-es videokártyát is elsüllyeszthetünk a CMT240-ben, ami egy ilyen árkategóriájú háznál ritkaság. Az előlapon az audio jackek és a ki/bekapcsoló gomb mellett két darab USB 3.0 és két darab USB 2.0 port fogad, a ház alja pedig kéken világítja meg az előtte lévő asztalfelületet. A szerelést a kétkamerás belső elosztás, illetve az alaplaptartó lemez mögött kialakított kábelrendező csatornák segítik, így nagyon gyorsan és egyszerűen építhetünk rendezett, elegáns és profi PC-t.

Hogy nem szeretnénk fekete házat? Nem gond, a CMT240 fehérben is elérhető, ha pedig ezzel összhangban válogatjuk meg a komponenseket, az alaplapot, hűtést, videokártyát és világítást, ragyogó fehér számítógépet építhetünk elérhető áron.

 

FSP CMT330

Alig kell pár ezer forinttal tovább nyújtózkodnunk és máris a középkategóriában találjuk magunkat. Itt már elvárás, hogy az E-ATX méretű prémium alaplapokat is fogadják a számítógépházak, amelynek a CMT330 maximálisan eleget is tesz. A szálcsiszolt előlap és a nagyablakos oldallap szép látványt nyújtanak, sőt, az előlap alsó részén kék asztalvilágítást, illetve hátul egy csendes, LED-es ventilátort is kapunk.

Az előlapon két 5,25"-os meghajtónak van hely, de minimális átalakítás után 360 mm-es, teljes méretű vízhűtő radiátort is beszerelhetünk, sőt, szükség esetén akár egy felső, szintén 360 mm-es blokkal is kiegészíthetjük ezt. Kisebb testvéréhez hasonlóan a CMT330 is kétkamrás elrendezésű belsőt kapott, ahol a kábeleknek pontosan megadott helye van, hogy még véletlenül se legyenek szem előtt. Az előlapról nem maradt le a 4 USB port és a világító kapcsológomb sem, az alsó kamrát pedig egy áttetsző, fényes, mágnessel rögzíthető lappal takarhatjuk le, így a tükröződéssel a belső világítás még látványosabb lehet.

 

FSP CMT520

Már az első prémiumház, a CMT510 is számtalan innovációt hozott, a CMT520 azonban máris emelte a tétet. Az elöl és oldalt edzett üvegborítású házba négy darab, közös vezérlőre kapcsolt RGB-ventilátort is szerelt a gyártó, sőt, ezeket közösen bármely alaplapra is rákapcsolhatjuk, hogy egységes látványt kapjunk csúcs PC-nk belsejében. Miután felsőkategóriás házról beszélünk, az E-ATX mellett természetesen óriási videokártyákat (423 mm) is fogad a CMT520, és a hűtéssel sem kell sakkoznunk. Két darab, 360 mm-es radiátort szerelhetünk előre és felülre, ha pedig torony CPU-hűtőben gondolkodunk, akár 163 mm-es magasságig is elmerészkedhetünk.

A kétkamrás belsőben a kábelek nyomtalanul eltüntethetők az alaplaptartó lemez mögött, miközben az SSD-t előtérbe hozhatjuk. Ahogy a többi FSP háznál, itt sem felejtették ki a porszűrőket, illetve az alsó kamrát fedő, fényes lapot is megkapjuk, hogy még szebb világítási effektekkel dobhassuk fel látvány-PC-nk belsejét.

  

  

01 Belépőkategória: FSP CMT240

Egyre olcsóbban egyre többet kapunk az új PC-s házaknál: a CMT240 kétkamrás, könnyen szerelhető, vastag fémből készült, az előlap világít és a szellőzés is kiválóan sikerült. A négy USB porton felül ablakos oldallapot is kapunk és választhatjuk hófehér színben is.

Ár: 11 990 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/14340

Forgalmazó: Expert Zrt., JTC Kft.

   

02 Középkategória: FSP CMT330

Akár E-ATX alaplapot, hosszú videokártyát és két, teljes méretű, 360 mm-es vízhűtő radiátort is beszerelhetünk ebbe a megfizethető, letisztult külsejű házba. A gyári ventilátor LED-es világítású, a kétkamrás elrendezésnél pedig extra látványelemeket is bevethetünk.

Ár: 16 900 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/14341

Forgalmazó: Expert Zrt., JTC Kft.

   

03 Prémiumkategória: FSP CMT520

Edzett üveg elő- és oldallap, továbbá négy darab, RGB-LED-világítású ventilátor jár ezzel az ATX házzal, amelynek vezérlője kompatibilis minden alaplapgyártó világítási rendszerével. Az elegáns szerelést több, ötletes megoldás segíti, a szellőzés pedig első osztályú.

Ár: 22 990 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/14342

Forgalmazó: Expert Zrt., JTC Kft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.