Hirdetés

A Quest 2 kihívója lehet a HTC új VR-szemüvege



|

A HTC nagyon bízik a virtuális valóság térnyerésében.

Hirdetés

A Meta Quest és Quest 2 (korábban Oculus Quest széria) a mai napig különlegesek a VR-szemüvegek piacán, hiszen úgy nyújtanak kiemelkedő élményt, hogy közben nincs szükségük egy combos PC-re, ami a háttérben dolgozik, önerőből is rengeteg feladatra alkalmasak.

A HTC most velük szeretne versenybe szállni, közben pedig a metaverzum témát sem hagyják pihenni.

Először a The Verge számolt be róla, hogy a HTC a következő CES során (2023. január 5.) egy flagship VR-szemüveget tervez bemutatni, ami könnyű kialakításának köszönhetően jó választás lesz játékokhoz, edzéshez, sőt, a hardver lehetőséget ad komolyabb, akár vállalati alkalmazásra is, legalábbis a gyártó bevallása szerint.

Hirdetés

A HTC kétórás üzemidőt ígér, kontroller támogatást, kéz követést, és ami a legfontosabb, nem lesz szükség külső PC-re, hasonlóan a Quest és Quest 2-höz. Arról nem tudunk, hogy pontosan mi lesz a specifikáció, az azonban már biztos, hogy kamerák is helyet kapnak kívül, amik színes képet adnak belül, hogy kevert valóságokat is képes legyen megjeleníteni a szemüveg.

Árazásról egyelőre nincs információ, egy HTC-s képviselő azonban elárulta a The Verge-nek, hogy nem értenek egyet azokkal a vállalatokkal, akik a felhasználóik adataiból élnek, azáltal, hogy kiárusítják azokat a hirdetőknek, ami adatvédelmi szempontból jó, másfelől viszont okkal gondolhatjuk ez alapján, hogy minimum a Quest 2 árával vetekszik majd az eszköz, vagy akár drágább is lehet majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.