Hirdetés

A világ leggyorsabb SD kártyáját jelentette be a Western Digital, ami még idén megérkezik



|

A 2 TB-os méret mellé villámgyors írás és olvasás is társul, de akinek a tárhelyméret fontosabb, 4 TB-os kártyát is vehet majd.

Hirdetés

A memóriakártya-szabványokat felügyelő SD Association még tavaly év végén jelentette be az SD kártyák következő generációját, a gyártók azonban nem kapkodták el a váltást. Ennek egyik fő oka, hogy még nincs igazán szükség a generációváltásra, mert a már piacon lévő termékek is képesek kezelni a 4K felvételeket. A Samsung volt az első, aki bejelentette a 9.1-es szabvány használatát, hozzájuk csatlakozott most a Western Digital, akik nemcsak sebességben, de méretben is a csúcsra törnek.

Hirdetés

A vállalat az idei NAB Show-n (National Association of Broadcasters) mutatta be Las Vegasban az új SD Express kártyákat, amelyek 900 MB/s-es olvasási sebességre képesek (a Samsung kártyái 800 MB/s-et tudnak). Írási tejesítményről egyelőre nem esett szó. Méret tekintetében idén nyáron SD és microSD kártyákkal is a 2 TB-ot tervezik megugrani, 2025-ben pedig jöhetnek a 4 TB-os modellek.

Az SD Express szabványhoz a kameráknak is fel kell nőni, de a 8K, 120 fps-es anyagokhoz, vagy potenciális mesterséges intelligenciára épülő megoldásokhoz kifejezetten hasznosak lehetnek. Az árakat illetően egyelőre tippelni sem merünk, de bizonyára ezeket is gyémántáron adják majd, ha egyszer felkerülnek a boltok polcaira.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.