Hirdetés

A világ legnagyobb szuperszámítógépe természeti katasztrófákat is előre jelez majd



|

A Microsoft közreműködésével zajló projekt keretében a brit meteorológiai intézet munkáját belátható időn belül szuperszámítógép fogja segíteni.

Hirdetés

Több millió fontos megállapodás keretében társul a brit meteorológiai intézet, a Met Office a Microsofttal, hogy megépítsék a világ "legfejlettebb" időjárás- és éghajlat-előrejelző szuperszámítógépét - jelentette be a Microsoft csütörtökön.

Ígéretük szerint az új szuperszámítógép nemcsak a mindennapi időjárást jelzi majd előre sokkal pontosabban, de az extrém időjárási körülményeket is.

A Met Office emellett további számítási kapacitásokat fog bevetni klímamodellezésük során, ezzel is tájékoztatva a brit kormányt és segítve nekik a klímaváltozás elleni harcban, valamint hogy 2050-re elérjék a zéró szén-dioxid-kibocsátást.

Hirdetés

A brit környezetvédelmi vállalásokkal egyhangúlag a Met Office és a Microsoft gépét is teljesen megújuló energiaforrás működteti majd energiahatékony módon.

Ha megépül a tavaly bejelentett szuperszámítógép, az a meteorológiai és klímacélokra szántak közül a világ legerősebbje lesz, összesítve pedig ott lesz a top 25 szuperszámítógép között. A tervek szerint 2022 nyarán helyezhetik üzembe a gépet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.