Hirdetés

Erős Acer újdonság nem (csak) játékosoknak



|

Meglepőt húzott idén tavasszal az Acer: olyan, vadonatúj termékcsaládot mutatott be, ami nem a gamereket veszi célba, de nem is átlagos, belépőszintű PC-ket takar.

Hirdetés

Már 60-70 ezer forintért is lehet Acer géped, sőt, 110 ezerért már Core i3-as alapkonfigod SSD-vel (Aspire 3), ha azonban gamer PC-re vágysz, arra is van többféle válasza az Acernek. Ugyanakkor olyan masinákat még nem láttunk a cégtől, mint amilyeneket ma bemutatott a nagyközönség számára.

 

Hirdetés

ConceptD: alkotók figyelem!

Teljesen új márkanevet hívott életre az Acer ConceptD néven, amelybe kifejezetten a tartalomgyártók, kreatív munkát végző felhasználók igényeit kielégítő PC-ket és perifériákat sorolt. Ez így önmagában még elég nehezen megfogható, azonban a gépeket és a konfigurációkat látva, mindjárt tisztább lesz a kép.

A ConceptD alapvetően prémium kategóriás asztali gépeket és notebookokat fog egy családba, illetve néhány monitort is, amelyek az amatőr és profi tartalomgyárosokat célozzák. A csúcsminőség külső-belső kialakításra vonatkozik, így nem is a szórólapok ászait kell itt várni, hanem óriási teljesítményt szép csomagolásba bújtatva. A ConceptD a következő alapelvekre épül:

Időtálló dizájn: nem a pillanatnyi divatnak és hóbortnak megfelelő külsőt, hanem strapabíró, masszív gépházat képzelj el, ahol nem feltétlenül az RGB-világítás az elsődleges szempont. A matt fekete és fehér külső, a letisztult dizájn profizmust sugall, amire ebben a szegmensben bizony szükség is van, sőt elvárás. Gondolj csak bele, ez az a csatamező, ahol a MacBook Pro-k uralkodnak.

Csendes erő: Ez két, fontos dolgot is takar: egyrészt csendes hűtést terhelés alatt is, másrészt nagyon erős főkomponenseket - és ez utóbbit vegyétek is komolyan, mindjárt megmutatjuk, miért.

Színhűség: Ez épp olyan fontos a tartalomelőállításnál, mint a többi paraméter: a ConceptD monitorok és laptopok színhelyes, kalibrált megjelenítést kínálnak.

 

Bivaly munkaállomások asztalra

Az új ConceptD gépek királya a 900-as jelzésű asztali gép, amit dupla Intel Xeon Gold 6148-as CPU hajt és egy Nvidia Quadro RTX 6000-es sorozatú GPU szolgáltatja a 3D grafikát, vagy mesterséges intelligenciát - vagy amire éppen szükség van. A központi egység 40 CPU-magot sorakoztat fel, ami 80 programszállal képes párhuzamosan elbánni és akár 192 GB memóriát is kezel. Sajnos kibontva nem láthattunk egyet sem a New York-i bemutatón, de ha beesne egy ilyen gép a tesztlaborunkba, találkozni fog csavarhúzónkkal.

Egy szerényebb konfig is készült ConceptD 500 jelzéssel, amit a 8 magos, 16 programszálas Intel Core i9-9900K hajt akár 5 GHz-en. A CPU mellé egy Nvidia Quadro RTX 4000-es GPU került, ami kisebb ugyan, de ettől még akár 5K-s kijelzőt is képes kezelni és a speciális 3D-modellező programok is maximálisan támogatják.

Mindkét gép erőssége a csendesre hangolt, 6, illetve háromventilátoros léghűtés, amelyeknél a gyártó 40 dBa zajszintet ígér. A ConceptD 500 emellett kis méretű és extra figyelmességként, ötletesen elrejtve egy Qi zsinórnélküli mobiltöltőt is rejt a tetején, amihez még azt is meglépte az Acer, hogy fából készült felső lapot szerelt a házra.

Hordozható erőművek

Notebook fronton szintén erős belépőre számíthatsz: a ConceptD 9, 7 és 5-sorozatú notebookok úgyszintén visszafogott, elegáns külsőbe burkolódznak, de talán ennél is fontosabb a Pantone-hitelesített 4K IPS kijelző 100%-os Adobe RGB színtere. A hűtés ismételten kiemelt figyelmet kapott, az Acer 40 dBa zajszintet ígér mindegyik ConceptD notebooknál.

Ha lehet hinni a kivetítőn szereplő számoknak, ez sokkal halkabb, mint egy MacBook Pro 15, ami sok felhasználót meggyőzhet. Szintén jól mutat a kijelzők DeltaE-je, ami a ConceptD 9 esetében 0,7 alatti, míg a MaBook Pro-nál 1,2 (azért mindkét érték roppant jónak számít).

A ConceptD 9 a csúcsgép extra zsanérjával (Ezel Aero Hinge) a 17,3"-os, 4K kijelzőt a speciális keretével tetszőlegesen hajthatod akár teljesen hátra is, így pedig jól kihasználhatod a Wacom EMR stylust, ami 4096 nyomáspontot érzékel. Hogy a teljesítménnyel se legyen gond, 9. generációs Core i9 CPU és Nvidia RTX 2080 GPU lapul a gép belsejében akár 32 GB RAM és RAID 0-ba kapcsolt M.2 SSD-k társaságában.

A ConceptD 7 már klasszikus kagylókialakítású notebook és a mobillitásra is gondoltak a mérnökök. Ez a laptop csupán 17,9 mm vastag és 2,1 kg, miközben a 4K-s IPS kijelzőt RTX 2080 GPU hajtja meg, a programok pedig Core i9 CPU-n futnak.

A sorban legkisebb gép, a ConceptD 5 már csupán 1,5 kg, pedig Core i7 CPU és a Radeon RX Vega M GL GPU lapul a gépházban, a 4K-s kijelző pedig a nagy testvérekhez hasonlóan Pantone-hitelesített. A bemutatón ezt is megtapogattuk és masszivitása meggyőző, bár a hófehér színt még szokni kell a szemnek.

ConceptD monitorok

Nem ismeretlen a monitorok világában az Acer neve, és mostantól ConceptD modelleket is találsz majd az árlistákban. A CM7321K 32 colos, DisplayHDR1000-es 4K-kijelző, ami azonban nagyon izgalmassá teszi, hogy 1152 szegmensre osztott local-dimming háttérvilágítással dolgozik, köszönhetően a mini LED technológiának. A képátlót tekintve kisebb testvér a CP7271K, ami szinten színhű megjelenítést kínál, a DisplayHDR 1000-kompatibilitás is adott, a DCI-P3 színtérnek pedig a 93%-át fedi le. Extraként G-Sync Ultimate-támogatást élvezhetsz, így a munka utáni játék során sem hagy cserben, de persze 3D-modellezéshez sem utolsó szempont a 144 Hz-es frissítés.

Kezdj el gyűjteni

Ahogy láthatjátok, sikerült élőben is látnunk, kipróbálnunk az új ConceptD-szériát, amelyek tényleg egy egészen magas kategóriát képviselnek, még úgy is, hogy alapvetően hasonló belsővel és ilyesmi kialakítással már találkoztunk. Azonban aki azt gondolta, hogy a speciális kialakítás az árakban majd nem tükröződik, az most el fog szomorodni. Az első ConceptD termékek megjelenése júniusra várható. A ConceptD 900 PC 1999 USD-n nyit, a kisebb, 500-as gép pedig 1699 USD-n. A notebookok sorrendben 4999, 2299 és 1699 USD-ért lehetnek a tieitek - persze ezek csak induló árak, az izmosabb konfigok drágábbak lesznek. A két monitor 2999 és 2099 USD-be fájnak majd, a nagyobb, mini LED-es, 32 colos modell azonban csak szeptemberre várható.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.