Hirdetés

Már a Ryzen 4000 processzorokat is támogatja az AIDA64



|

A következő-generációs Ryzen 4000 CPU-k mellett a Renoir APU-k is felkerültek a listára.

Hirdetés

Az AIDA64 egy népszerű rendszerinformációs és -monitorozó program, amely jelen esetben azért érdekesebb a riválisoknál, mert már az AMD közelgő Renoir APU-it, sőt, a Ryzen 4000-es asztali processzorokat is támogatja. 

Hirdetés

A Tom's Hardware szakértői szerint mindez arra utal, hogy az új lapkák korai mintái már tesztelés alatt állnak. Az AMD nagy erőkkel mozdult el a 7 nm-es technológia felé, és bár az APU-k egy része még 12 nm-es, a Renoir segít majd befejezni az átállást. 

A következő-generációs Ryzen CPU-k elvileg Zen 3 mikroarchitektúrára és 7 nm+ technológiára épülnek majd. A Ryzen 3000 szériás processzorok még Zen 2-re és 7 nm-es eljárásra alapoznak, az utódsorozat kódneve állítólag Vermeer lesz. 

Dr. Lisa Su, az AMD ügyvezetője azt már korábban megerősítette, hogy az új, 7 nm-es mobilos chipet 2020 elején debütálnak, de nem nagy merészség megtippelni, hogy nem sokkal később (maximum nyáron) jönnek a Ryzen 4000-es CPU-k is. A Renoir APU-k pedig már a 2020-as CES-en debütálhatnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.