Hirdetés

Akár 800 Celsius-fokot is kibír az Innodisk SSD-je



|

Akár 30 percet is elvisel 800 Celsius-fokos hőmérsékleten a Fire Shield SSD, az adatok így is épségben maradnak.

Hirdetés

Az Innodisk általában strapabíró és megbízható adattárolási megoldásokkal foglalkozik. Ezeket szerverekbe építik, illetve olyanok használják, akik nagyon komoly merevlemezeket igényelnek. 

Hirdetés

A vállalat legújabb SSD-je (amely egyébként a Computexen is ott volt) úgy lett tervezve, hogy akár 800 Celsius-fokos hőterhelést is elvisel. Mindezt annak köszönheti, hogy a gyártó a repülőgépiparból merített, és olyan házat használ, amit a feketedobozoknál szoktak. 

A Fire Shield SSD egyébként akár 30 percig is képes elviselni a 800 Celsius-fokot, méghozzá úgy, hogy az adatok épségben maradnak rajta. Mindez a háromrétegű háznak köszönhető, ami több mint 20 különböző, hőálló anyagból készült. 

A Fire Shield SSD jelenleg 3,5 hüvelykes SATA csatolófelületű formában létezik, amivel elsősorban professzionális felhasználásra és nagy volumenű adatkezelésre lehet ideális. Az Innodisk szeretné, ha a technológiát az autóipar és a szerverpiac is átvenné. A jövőben valószínűleg kompaktabb méretben is elérhetővé válik a technológia. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.