Hirdetés

Árcsökkenésre vagy erősebb Xbox konzolra vársz? Nos, hiába



|

Az Xbox fejese, Phil Spencer elmondta, hogy látják most az Xbox konzolok helyzetét, közeljövőjét.

Hirdetés

Nem titok (különösen azóta, hogy az Activision Blizzard felvásárlása kapcsán zajló perek során fontos dokumentumok kerültek nyilvánosságra), hogy az Xbox a PlayStationnel szemben jelentős hátrányban van jelenleg, amit az előző generáció elbénázott startja, a kiemelkedő exkluzívok és az innováció hiánya eredményezett. A Starfield és a Forza Motorsport jó érvek lehetnek az Xbox Series konzolok mellett, de egyre nagyobb problémát jelenthet, hogy amit a játékok Xbox Series X-en tudnak nyújtani, azt Xbox Series S-en is hozniuk kell.

Ez utóbbi az oka annak, hogy az idei év, sőt, minden idők egyik legjobb pontszámokat kapó játéka, a Baldur's Gate 3 konzolok közül csak PlayStation 5-re jelenik meg: a fejlesztők nyíltan elmondták, hogy a gyengébb gép korlátai állnak ennek hátterében, és ugyan próbálkoznak, de egyelőre semmi biztatót nem tudnak ígérni.

Hirdetés

Phil Spencer, az Xbox fejese ennek ellenére kitart amellett, hogy minden úgy jó, ahogy van. A gamescom során az amerikai IGN-nek adott interjújában elmondta, nem tartja valószínűnek, hogy a Series S-t kivezessék, ahogy azt sem, hogy csökkentsék a Series X árát - aki olcsóbban akar Xboxon játszani, annak az S-t javasolja. Nem terveznek jelenleg generációközepi frissítést sem: nem érzik szükségét egy erősebb gépnek, még csak most értek el "a kezdet végére", és a jelenlegi hardverekből sem hozták ki a fejlesztők a maximumot.

Kitért a Baldur's Gate 3 helyzetére is, amit sajnálatosnak tart, de nem végzetesnek, nem valami olyannak, ami miatt el kellene kaszálni a Series S-t, hiszen a Starfield, a Forza Motorsport és a Diablo IV is szépen fut rajta. Az interjúban még azt mondta, a gamescomon találkozik a fejlesztőkkel, és csapatával igyekszik segíteni nekik, hogy még idén sikerüljön a technikai problémákat áthidalni: a találkozóra közben sor került, a Larian pedig tudatta, hogy végül azt beszélték meg, a Series S-en nem lesz osztott képernyős mód, és így már biztos lehet a 2023-as megjelenés.

Az egyetlen új konzol, amit kapunk tőlük a közeljövőben, az Xbox Series S fekete, 1TB-os változata, ami szeptember 6-án érkezik.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.