Hirdetés

Frissül az ASUS GeForce RTX 2060 sorozata



|

8 GB GDDR6-os memóriát kap majd az új modell, és lehet, hogy a többi gyártó is követi ezt a példát.

Hirdetés

A kiszivárgott hírek szerint az ASUS hamarosan frissíti a GeForce RTX 2060-as videokártyáinak kínálatát, méghozzá olyan modellel, amibe 8 GB GDDR6-os memóriát építenek. Így még jobban elhúzhat a kártya a Radeon RX 5600 XT-től, és a Radeon RX 5700 szintjét is beérheti. Van rá esély, hogy ilyen verziót az NVIDIA összes partnergyártója kínál majd, de egyelőre három RoG változatról tudni biztosat. Árulkodott a 8 GB-os változatokról a Doom Eternal gépigénye is, amiben már szerepelt ez a specifikáció, de az EEC-s regisztrációk még ennél is konkrétabbak. 

Hirdetés

Ha eltekintünk az RTX 2060 Super kiadástól, akkor az eredeti RTX 2060 csak 6 GB memóriával volt jelen eddig a piacon, vagyis most a régi modell TU106 GPU-jába lehelhetnek új életet 14Gbps GDDR6 modulokkal. A változtatás állítólag nem az ASUS-tól, hanem az NVIDIA felől érkezett, tehát egy olyan legfelsőbb szintű frissítésről lehet szó, amelyet a közeljövőben meglép a többi gyártó is.

Egyelőre csak a ROG Strix RTX 2060 EVO három variációjáról tudni, hogy 8 GB VRAM-ot kap, az alapmodell mellé két gyárilag tuningolt változat is várható (egy óvatosabban túlhajtott Advanced Edition és egy agyon-turbózott OC Edition). Mindez persze akkor jelenthet igazán komoly lépést, ha az új modellek ára a korábbiakkal marad egy szintben, ez aztán tényleg kellemetlen lehet az AMD számára. Egyesek szerint még az új Navi kártyák indulásába is keményen beleszólhat, ha a 2060-as sorozat újrafaragott verziói jó árak mellett kirúgják alóluk a sámlit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.