Hirdetés

Bemutatkozott a Xiaomi 14 és a Xiaomi 14 Ultra - megvannak a magyar árak



|

Leica optikával és Xiaomi HyperOS operációs rendszerrel érkeznek Európába a Xiaomi csúcsmobiljai.

Hirdetés

Hivatalosan holnap veszi kezdetét a 2024-es barcelonai Mobile World Congress, ám szokás szerint akadt pár gyártó, amely már a nulladik napon meg kívánta mutatni újdonságait, megelőzve a riválisokat. Így tett a Honor és ugyanerre szánta el magát a Xiaomi is, amely Kínában már tavaly ősszel piacra dobta a Xiaomi 14 és 14 Pro név alatt futó csúcskészülékeit, ám ezek globális bemutatkozása éppúgy váratott magára, mint az Ultra verzióé, amiről több kép is kiszivárgott.

Az előzetes várakozásoknak megfelelően a Pro modell továbbra sem lépi át Kína határait, azonban az MWC 2024 keretein belül hivatalosan is leleplezte a gyártó az európai piacra is szánt Xiaomi 14-et és a Xiaomi 14 Ultrát, amelyekről megtudtunk most egyet s mást.

Hirdetés

Xiaomi 14 és Xiaomi 14 Ultra

Először a Xiaomi 14 került a terítékre, ami javarészt az előző generáció kialakítását követi. Három színben érkezik majd, a klasszikus fekete-fehér színkombináció mellett pedig akár még egy jáde zöld készüléket is választhatunk magunknak. A 193 grammos mobil egyébként alumínium keretet kapott, illetve a hátlap egy különleges, ujjlenyomatmentes anyagból készült.

A kijelző egy 6,36 colos, 2670 x 1200-as felbontású LTPO OLED panel, 3000 nites fényerővel. A gyártó ígérete szerint egyébként egy töltéssel akár 15 órán át is használhatjuk a készüléket, amiről a 4610 mAh-s akkumulátor gondoskodik majd.

Mint ahogyan az várható volt, nagy hangsúlyt kaptak a kamerák, amik jelentős fejlődésen estek át. A 32MP-es előlapi képalkotó mellett egy 50MP-es főkamera, egy 50MP-es telefotó és egy 50MP-es széles látószögű fért fel a szigetre. A főkamera Leica Summilux optikai lencsét kapott, amelynek legnagyobb rekesznyílása ƒ/1.6. Azt ezt kiegészítő Light Fusion 900 képszenzor és az akár 13,5 EV dinamikatartomány gondoskodik arról, hogy tűéles képeket készíthessünk. A videós fronton újításként bekerült az úgynevezett Film mód is, amivel professzionális, filmbeillő felvételeket rögzíthetünk a gyártó ígérete szerint.

A teljesítményre sem lehet panasz: a készüléket a Qualcomm legfrissebb, Snapdragon 8 Gen 3 lapkájával szerelték fel, melynek erejét a kamera is kamatoztatni tudja. Kimagasló teljesítményre számíthatunk egyébként játék közben is, miközben a továbbfejlesztett hűtési rendszer tartja majd kordában a hőmérsékletet.

Bemutatkozott ezt követően a nagyágyú is, a Xiaomi 14 Ultra, ami letisztult, elegáns megjelenést kapott, vegán bőr hátlappal kiegészülve. Fekete és fehér színvariánsok közül választhatunk, míg az alumínium szerkezet az ütésektől, de még a komolyabb ejtésektől is megvédi majd a készüléket, a kategóriában elvárható IP68-as por-és vízállósággal karöltve.

Természetesen az Ultra esetében még nagyobb hangsúlyt kapott kamerarendszer, a bemutatót is ezzel indították. Négy lencse fért fel a készülékre. Az 50 MP-es főkamerát fokozatmentesen változtatható, ƒ/1,63-től ƒ/4,0-ig terjedő rekesznyílással rendelkezik, és az 1 hüvelykes LYT-900 érzékelő pedig akár 14EV dinamikatartománnyal teszi alkalmassá arra, hogy még kihívást jelentő környezetben is kiemelkedő képminőséget produkáljon. Ezen felül egy 50MP-s széles, egy 50 MP-es ultraszéles látószögű, egy 50 MP-es telefotó és egy 50 MP-es periszkópos telefotó szenzort foghatunk majd munkára.

A kijelző mentén is tetten érhető, hogy az Ultra változatról van szó: egy 6,73 colos LTPO AMOLED panellel támad a készülék, ami 3200 x 1440-es felbontással, és 3000 nites fényerővel rendelkezik. A teljesítményért szintén a Snapdragon 8 Gen 3-as chipset felel majd, míg az 5000 mAh-s akkumulátorral 14 és fél órán használhatjuk majd az okostelefont - legalábbis a gyártó ígérete szerint.

A Xiaomi 14-et március 1-jétől 12 GB + 512 GB tárhelyváltozatban, 399 990 forintos ajánlott fogyasztói áron lehet majd megvásárolni, míg a Xiaomi 14 Ultra 16 GB + 512 GB tárhelyváltozatú modelljének ajánlott fogyasztói árát 599 990 forintra lőtte be a gyártó. Fontos még, hogy négy generációnyi Android rendszerfrissítéssel és 5 évnyi biztonsági frissítéssel számolhatunk, valamint ajándékba kapunk 100 GB Google One felhőtárhelyet (6 hónapra), Youtube Premium szolgáltatást (3 hónapra). A cég egyes partnerei Xiaomi Instant Photo Printer 1S Set-tel is megfejelik a csomagot március 1-je és 17-e között, vagy ameddig a készlet tart. Továbbá a március 1-je és 2025. február 28-a között vásárolt és aktivált készülékekre kijelzőcsere garanciát is vállalnak, ami egyszeri ingyenes szervizt jelent a Xiaomi helyi szervizpontjain a vásárlás dátumától számított első 6 hónapban, amennyiben a kijelző nem a felhasználó hibájából sérült vagy hibásodott meg.

A vásárlók a Xiaomi 14 sorozat készülékeivel belépőt váltanak a felhasználót a középpontba állító, a vállalat mobiljait, autóit és iOT-termékeit összekötő Human X Car X Home okos ökoszisztémába. Ennek a mesterséges intelligenciára támaszkodó megoldásokat is alkalmazó rendszernek képezi ugyanis részét az új HyperOS is. Olyan funkciók előnyeit élvezhetik a globális rajtot követően az európai felhasználók is, mint videóhívás közben az élő beszéd feliratozása valós időben, a hangalapú képkeresés, de arra is utasíthatjuk a mobilunkat, hogy készítsen új portréképet a meglévőket felhasználva.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.