Hirdetés

Computex 2024: strapabíró Lexar külső SSD-k jönnek, amiket tényleg bárhol használhatsz



|

A Lexar az új meghajtókat profi fotósoknak, videósoknak és játékosoknak szánja elsősorban.

Hirdetés

A Lexar egy új SSD sorozatot mutatott be a Computexen: az Armor 700 termékvonal érdekessége pedig az, hogy nemcsak a sebességre, hanem a tartósságra is koncentrál. Külső meghajtókról van szó, amelyek a robusztusság részeként IP66 szabvány szerinti por- és cseppállóságot biztosítanak.

A tokozás előnye, hogy szabadtéri használat (például külső helyszínen történő fotózás) mellett sem kell aggódni amiatt, hogy a meghajtóknak bármi baja esne például az eső vagy a túl magas páratartalom miatt. Emellett az eszköz bírja az ütéseket is, a gyártó specifikációja alapján egy 3 méteres esés sem tesz kárt benne.

Az Armor 700 széria háromtagú, a modellek 1, 2 és 4 TB kapacitást nyújtanak. A sebességre sem lehet panasz, az USB 3.2 Gen 2×2 csatlakozónak hála akár 2000 MB/s-os írási és olvasási tempó érhető el, vagyis a meghajtók éppen olyan gyorsan kommunikálnak, mintha be lennének építve.

Hirdetés

A gyártó a kompatibilitásra is nagy hangsúlyt helyezett, ezért a csomagolásban kétféle kábel is található: az egyikkel USB-C, a másikkal pedig USB-A csatlakozóra lehet kötni az adattárolókat. Az SSD-k illesztőprogram telepítése nélkül használhatók Windows, MacOS, Linux, iPad, iPhone, Android, Xbox X/S, PS4 és PS5 eszközökkel.

Extraként a sorozat minden modelljéhez ajándékba jár a DataShield alkalmazás, amivel a fájlok titkosításáról gondoskodhatunk (AES-256), így lopás esetén biztosak lehetünk abban, hogy a személyes információk nem kerülnek rossz kezekbe. Az 1 és 2 TB-os változatokat a vállalat már most szállítja (150 és 255 dolláros áron), a 4 TB-os verzió megjelenésére viszont még kicsit várni kell, ez valamikor a harmadik negyedév során fog érkezni.

Helyszíni tudósításunk a Computex szervezője, a TAITRA támogatásával valósult meg. A Taiwan Trade Center budapesti kirendeltsége egyike a TAITRA 60 irodájának, amely segíti a magyar és tajvani vállalkozások közös munkáját.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.