Hirdetés

Dübörög a 7 nm-es chipgyártás



|

Hamarosan teljes mértékben kihasználják majd a TSMC 7 nm-es gyártáskapacitását. Záporoznak majd a 7 nm-es chipek az okostelefonok, videokártyák és AI-lapkák piacán.

Hirdetés

A TSMC az a vállalat, amely az Apple, a Qualcomm és a Huawei által tervezett chipeket valósággá váltja. Amikor a TSMC-nek jól megy, akkor általában annak az egész mobilpiac örülhet. Sőt, egy ideje a többi tech vállalat is, hiszen a TSMC szinte minden nagy óriást kiszolgál. 

Hirdetés

A Digitimes forrásai szerint a TSMC nagy mennyiségben kapja a megrendeléseket. Az idei harmadik negyedévben már teljes mértékben kihasználják majd az óriás 7 nm-es gyártáskapacitását. A TSMC állítólag rágyúrt a Huawei HiSilicon részlege által tervezett Kirin lapkák gyártására, amelyek a Huawei okostelefonokba kerülnek bele. A Qualcomm és a MediaTek jelenleg is követik az ütemterveket, és elvileg még ebben a negyedévben leadják a következő nagy megrendeléseiket. 

A harmadik negyedévben aztán igen elfoglalt lesz a TSMC, hiszen akkor a kapacitásának a nagy részét az A13 rendszerchipre fordítja majd, amely a 2019-es Apple iPhone készülékekben lesz benne. 

Egyre több 7 nm-es chip kell az androidos gyártóknak is. A mezőnyben jelenleg a Snapdragon 855 és a Kirin 980 köszönhető a TSMC-nek, ezek a chipek vannak benne majdnem minden idei androidos csúcsmobilban. A jelentések szerint mindez arra utalhat, hogy a vártnál nagyobb kereslet van a nagyon drága, prémium okostelefonokra. 

A TSMC persze nem csak mobilos rendszerchipeket ont magából. A jól értesült források szerint grafikus chipeket és mesterséges intelligenciát kiszolgáló chipeket is gyárt a vállalat, a második félévben pedig már jönnek a 7 nm-es, EUV-s chipek is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.